فعالسازی باطری با آب دهان!

✅باطریِ بیوسنسورهای تشخیصی، تنها کافی است که نیرویی در حد میکرووات را، در مدت زمانی کوتاه فراهم کند. باطریهای تجاری در دسترس، ظرفیت بسیار بالاتری دارند و قیمت بیشتری میطلبند. علاوه بر آن باعث مشکلات محیطزیستی هم میشوند. به تازگی محققان دانشگاه بینگهمتون، موفق به ساخت باطریای شدند که میتوان از آن در شرایط سخت، تنها به کمک بزاق بهره گرفت.
?در طول پنج سال گذشته، هدف این تیم تحقیقاتی ساخت باطریهای بوده که بتوانند در شرایط سخت، نیروی الکتریکی مورد نیاز بیوسنسورهای تشخیصی را مهیا کنند. در این پروژه محققان به کمک کاغذ و باکتریهای تولیدکننده الکتریسیته، یک سلول سوختی میکروبی طراحی کردند. در این سلول سوختی میکروبی، باکتریهای موجود ابتدا به کمک روش خشک کردن انجمادی غیر فعال میشوند؛ بزاق منجر به فعال شدن باکتری میشود که انتقال خارجی الکترونها و تولید الکتریسیته را در پی دارد.
?به باور محققان، این نوع باطری جوابگوی تقاضای رو به رشد باطریهای میکروواتی خواهد بود؛ چرا که امکان فعالسازی آن در سختترین شرایط ممکن وجود دارد و علاوه بر آن، خشک کردن انجمادی امکان نگهداری باطری را در دراز مدت فراهم میآورد.
?باطریهای طراحی شده فعلی، تنها در حد چند میکرووات الکتریسیته تولید میکنند. محققان موفق شدند با متصل کردن متوالی ۱۶ باطری، ولتاژ مورد نیاز یک لامپ LED را به وجود آورند. امید میرود که بتوان با مطالعه و پژوهش بیشتر، باطریهای ارزان و پایداری را طراحی نمود که برای وسایل الکتریکی رایج جوابگو باشند.
?ترجمه: سینا سلطانی
☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله
☑️ عضویت در زیست فن میکروبی صنعتی محیط زیست
☑️عضویت در کانال زیست فن