فناوری جدید ایمنیدرمانی برای سرطان پروستات

✅ سرطان پروستات دومین سرطان شایع در مردان است. درمانهای رایج میتوانند زندگی بیماران را تحت تأثیر قرار دهند اما نیاز به استراتژیهای درمانی جایگزین، مانند ایمنوتراپی را نشان میدهد. موسسه ویستار (Wistar Institute)، استراتژی ایمنوتراپی جدیدی را برای درمان سرطان بر اساس استفاده از DNA مصنوعی برای رمزگذاری آنتیبادیهای محافظتی علیه پروتئین خاص سرطان بیان میکند که نخستین کاربرد فناوری جدید DNA-encoded monoclonal antibody یا “DMAb”، در حوزه ایمنوتراپی سرطان است.
یکی از رویکردهای ایمنوتراپی، استفاده از آنتیبادیهای منوکلونال برای ایجاد پاسخ ایمنی علیه پروتئین سطح سلولهای سرطانی پروستات prostate specific membrane antigen یا “PSMA” است؛ که در آن، DNA پلازمید دارای دستورالعمل ساخت آنتیبادی anti-PSMA ساخته شده که امکان درمان پایدار را در بدن شخص ایجاد میکند.
این فنّاوری جدید برای بررسی توانایی تولید آنتیبادیها در جریان خون در موشها آزمایش شد. نتایج نشان دادند که آنتیبادیها قادر به اتصال به سلولهای سرطانی و همچنین مسبب ایجاد سلولهای ایمنی natural killer cells هستند که منجر به کوچک شدن تومور میشود.
این تحقیق حائز پیامدهای مهمی برای استفاده از فناوری DMAb بهعنوان سکویی برای نسل بعدی ایمنوتراپی برای سرطان و بسیاری از بیماریهای انسانی است. ویژگیهای منحصربهفرد این سیستم آن را به رویکردی نویدبخش برای درمان سرطان، به تنهایی و یا همراه درمانهای دیگر تبدیل کرده است.
ترجمه: فاطمه احمدی
☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله
☑️ عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی
☑️عضویت در کانال زیست فن