اقتصاد زیستی

چگونه فناوری Blockchain می‌تواند به گسترش علم کمک کند؟

?پس از معرفی سیستم بلاک‌چین در سال ۲۰۰۸ و ایجاد نخستین ارز بر پایه دیجیتال یا بیت‌کوین، این ارز پیشرفت زیادی داشته است به طوری که پیش‌بینی می‌شود در سال ۲۰۲۵، ده درصد تولید ناخالص داخلی جهان بر روی تکنولوژی زنجیره بلوکی ذخیره خواهد‌ شد.
اما ارز‌های دیجیتال فقط یکی از موارد کاربرد این تکنولوژی هستند. با استفاده از بلاک‌چین می‌توان سیستمی برای ذخیره اطلاعات علمی توسعه داد که گسترش علم را دگرگون می‌کند. Scienceroot و Pluto Network دو نمونه از این سیستم‌ها هستند.

?استارت‌آپ Scienceroot یکی از بستر‌های شکل گرفته بر پایه‌ی بلاک‌چین است که از ارزش مجازی اختصاصی خود (ST یا ScienceToken) استفاده می‌کند. Scienceroot اکوسیستمی ایجاد کرده است که محققان را در سرتاسر دنیا با توجه موضوعی که روی آن کار می‌کنند متصل می‌کند. از ویژگی‌های این اکوسیستم، امنیت، شفافیت، هوشمندی و Open source بودن است. شما در Scienceroot می‌توانید به دنبال حامی مالی برای پروژه خود بگردید یا روی یک پروژه سرمایه گذاری کنید و یا می توانید با حل کردن یک مسئله token کسب کنید و رنکینگ خود را بهبود ببخشید.

? اکوسیستم PlutoNetwork مجموعه‌ای شبیه به Scienceroot است که توسط محققین شکل گرفته و برخلاف‌ ژورنال‌ها از نویسندگان مقالات هزینه‌ای بابت انتشار دریافت نمی‌کند. استفاده از تکنولوژی بلاک‌چین بدان معنی است که مقالات و اطلاعات شما توسط یک هسته مرکزی کنترل نمی‌شود. همچنین اطلاعات فقط به یک سرور یا مرکز داده وابسته نیست. در واقع حذف تمرکزگرایی و دسترسی‌های مرکزی ویژگی اصلی سرویس بلاک‌چین است که به آن قابلیت تطابق‌پذیری بالایی می‌دهد.

?بسیاری بر این باورند که بلاک‌چین آینده‌ی ذخیره و دسترسی به اطلاعات را تغییر خواهد داد. پیشرفت روزافزون ارز‌های بر پایه دیجیتال نیز گواهی بر این ادعاست. اما همه چیز به نحوه پیاده‌سازی این تکنولوژی در دنیای واقعی بستگی دارد.

#Blockchain

نویسنده: نریمان رضامندی

☑منابع: ۱۲۳۴۵۶

?کانال اقتصاد زیست فن

چگونه فناوری Blockchain می‌تواند به گسترش علم کمک کند؟ – اخبار زیست فناوری

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن