اخباربیوتکنولوژی کشاورزیچندرسانه‌ایمحصولات غذایی GMO

فواید و مضرات محصولات تراریخته

چرا کسی در مورد تراریخته‌ها بی‌طرفانه حرف نمی‌زند؟

بر طبق تعریف سازمان بهداشت جهانی (WHO) محصولات تراریخته یا GMO) Genetic modification organism) به هر موجود زنده‌ای اعم از گیاه جانور یا موجودات میکروسکوپی که ترکیب ژنتیکی آن‌ها به طریقی تغییر یافته که در طبیعت از راه جفت گیری یا نوترکیبی اتفاق نمی‌افتد، گفته می‌شود. تکنیکی که برای تولید این موجودات به کارگرفته می‌شود اصلاح ژنتیکی یا (Genetic Modification (GM گفته می‌شود. در این روش ژن مورد نظر که دارای خواص موردنظر ماست با روش‌های مولکولی از گونه‌ای به گونه‌ای دیگر منتقل می‌شود و باعث بروز صفات دلخواه ما ما در موجود هدف می‌شود.


گیاهان تراریخته راهی به سوی تامین امنیت غذایی


اصلاح ژنتیکی با فرایند‌های اصلاحی که در گذشته مورد استفاده قرار می‌گرفت متفاوت است. در روش‌های سنتی موجودات زنده‌ای که دارای صفات مطلوب بودند در کنار هم قرار می‌گرفتند و با یکدیگر آمیزش داده می‌شدند که نتیجه آن ایجاد یک نسلی بود که صفت مورد نظر بیشتر از والدین در آن بروز پیدا کرده بود این در حالیست که در اصلاح ژنتیکی از روش‌های ژنتیکی و مولکولی برای ایجاد صفتی در موجود زنده استفاده می‌شود که تا کنون این صفت را نداشته و آن را از گونه‌ای دیگر بدست می‌آورد.

جمعیت جهان رو به افزایش است و تامین غذای برای این تعداد انسان یک چالش بزرگ است که با آن رو به رو هستیم. در این میان محصولات تراریخته می‌توانند در حل این مشکل ما را یاری کنند و به تامین غذای ما انسان‌ها کمک کنند، اما در این بین برخی معتقداند این محصولات برای انسان‌ها مضر هستند و باید جلوی کشت محصولات تراریخته گرفته شود.

صرف نظر تامین غذا محصولات تراریخته می‌توانند در موارد دیگری مانند اصلاح ترکیبات شیمیایی مواد غذایی به منظور افزایش یا کاهش یک ماده در گیاه، اهداف درمانی مانند مبارزه با سرطان، بهبود فرآوری مواد غذایی نیز به ما کمک کنند. در این ویدیو به بررسی این موضوع می‌پردازیم که آیا این محصولات مفید‌اند یا مضر.

منابع مطالعه بیشتر (انگلیسی)

۴.۹/۵ - (۱۴ امتیاز)
منبع
Kurzgesagt
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

2 دیدگاه

  1. بی طرف نبود. تنها فواید “احتمالی” را بررسی کرده بود. درحالیکه خیلی از نگرانی های مهم اصلا ذکر نشده بود. بعنوان نمونه همان سم بی تی مشخص شده که حشرات غیر هدف را نیز تحت تاثیر قرار می دهد و خواص خاک را تغییر می دهد و حتی برخی مقالات عنوان کرده اند بعد چندسال نمی توان در زمین گیاه تراریخت بی تی گیاهی کشت نمود. یا حتما مقاله ایجاد تومور موش های ماده در اثر مصرف گیاه تراریخت را مطالعه نموده اید. استفاده از هر فناوری نیازمند بررسی دقیق و بدون تضاد منافع است. همه متخصصین بیوتکنولوژی متوجه خطرات آزاد سازی محصولات تراریخته هستند. پس بهتر است “صادقانه” به دنبال ارائه راهکارهای تخصصی برای مقابله با مشکلات احتمالی باشیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن