میکروبیوم

قارچ‌های روده‌ای،عضو کمتر شناخته شده میکروبیوتا

طبق جدیدترین مطالعه جدید، گسترش قارچ‌هایی که پاتوژن نیستند، در روده می‌تواند سبب افزایش شدت اختلالات آلرژیک راه‌های هوایی در موش‌های تحت درمان با آنتی‌بیوتیک‌ها شود. یافته‌ها حاکی از آن هستند که تغییرات میکروبیوتای روده که توسط قارچ‌ها صورت می‌گیرد، می‌تواند یک ریسک جدی برای بیماران با اختلالات تنفسی نظیر آسم که آنتی‌بیوتیک دریافت می‌کنند، محسوب شود.


میکروبیوتا، اجتماعی از باکتری‌ها، قارچ‌ها، ویروس‌ها و سایر میکروارگانیسم‌هایی هستند که در داخل ودر سطح بدن ما زندگی می‌کنند. روده‌ها اصلی‌ترین سکونت‌گاه این موجودات محسوب شده و ترکیب میکروبیوتای روده تأثیر مهمی روی عملکرد سیستم ایمنی بدن می‌گذارند. بسیاری از قارچ‌هایی که اغلب در سیستم گوارش یافت می‌شوند، می‌توانند محرک‌ اختلالات آلرژیک در سیستم تنفسی باشند، به‌عنوان مثال، رشد بی‌رویه کاندیدا آلبیکنز(نوعی قارچ پاتوژن) در روده سبب تشدید بیماری‌های آلرژیک در موش می‌شود.

در این مطالعه، محققان دریافتند گونه‌ی خاصی از قارچ‌هایhouse dust به نام Wallemia mellicola در موش‌هایی که تحت درمان با آنتی‌بیوتیک‌ها بوده‌اند، به میزان قابل ملاحظه ای گسترش می‌یابد. این درحالی است که در موش‌های کنترل که سالم بوده‌اند، میکروبیوتای روده از وقوع این پدیده جلوگیری می‌کند. به‌دنبال گسترش جمعیت قارچ‌ها، موش‌ها حساسیت بیشتری به بروز التهابات شبه آسمی در مواجه با انواع آلرژن از خود نشان می‌دهند.

اگرچه هنوز نمی‌توان از وجود چنین پدیده‌ای در انسان‌ها با قطعیت سخن گفت، با این حال محققان از وجود این موجودات در ترکیب میکروبیوتای انسانی خبر می‌دهند. بنابراین مطالعات انسانی بیشتری در راستای ابداع راهکارهای درمانی جدید می‌بایست در این زمینه صورت گیرد. بیماران دارای آسم شدید طیف وسیعی از آنتی‌بیوتیک‌ها را طی زندگی مصرف می‌کنند. بنابراین این بیماران به احتمال بسیار بیشتری در معرض Wallemia قرار دارند. متأسفانه حذف این گونه قارچی می‌تواند تعادل و هومئوستاز جمعیت میکروبی روده را از بین برده و اختلالات آلرژیک را تشدید کند.

لینک خبر
لینک مقاله

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن