مبارزه با سرطان کولورکتال با استفاده از پروبیوتیک

? میکروبیوم یک مجموعه اختصاصی شده از باکتری است که در نقاط خاصی از بدن مستقر هستند. بیشترین شهرت آنها به دلیل حضور در روده انسان است. این جمعیت از میکروارگانیسمها به دلیل اثرگذاری بر فرایندهایی مثل هضم و پاسخهای ایمنی شناخته شده هستند. بهطور خاص میکروارگانیسمهای روده با بیماریهای التهاب شکم و روده مثل بیماری کرون (Crohn’s disease) و زخم روده مرتبط هستند. همه این بیماریها به نوبه خود خطر ابتلا به سرطان روده را افزایش میدهند.
? سرطان روده بهعنوان سومین سرطان رایج در دنیا مطرح است. این سرطان معمولاً بهصورت توده سلولی کوچک و خوشخیم و به فرم پولیپ در روده آغاز میشود که اگر بهطور مناسبی برداشته نشوند میتوانند سرطانی شده و موجب علائمی مثل دردهای شکمی، خونریزی، ضعف و خستگی میشود.
? مسئله مطرح این است که آیا باکتریهای مفید پروبیوتیک میتوانند خطر ابتلا به سرطان روده را کاهش دهند؟ محققان، در تحقیقات اخیر خود بر روی اثرات Lactobacillus reuteri (یکی از پروبیوتیک هایی که بهطور طبیعی در روده پستانداران یافت میشود)، تمرکز کردهاند. این گروه L. reuteri را به موشهایی که کمبود آنزیم هیستیدین دکربوکسیلاز داشتند تزریق کردند.(موشهای فاقد این آنزیم برای توسعه سرطان روده مستعدتر هستند.) تحقیقات نشان داد یکی از نقشهای L. reuteri دخالت در تولید این آنزیم است.
? در موشهای درمان شده با پروبیوتیکها تعداد کمتری تومور و در گروهی از آنها تومورهایی با اندازه کوچکتر یافت شد، درحالیکه موشهای درمان شده با داروهای بیاثر تعداد تومور بیشتر و بزرگتری نشان دادند. نتایج تحقیقات نشان داد پروبیوتیک هایی مثل L. reuteri دارای اثرات در جهت محافظت علیه ساختارهای توموری در روده هستند. همچنین ثابت شد هم میکروبها و هم پستانداران میتوانند متابولیتها و ترکیبات شیمیایی که سبب ارتقا سلامت و پیشگیری از بیماری در انسانها میشوند را به اشتراک بگذارند. اکنون محققان در حال پیشرفت در علوم میکروبیوم هستند تا به تشخیص و درمان بیماریهای انسانی کمک شده باشد. همچنین، میتوان خطر ابتلا به سرطان را کاهش داده و رژیمهای پیشگیری از سرطان مبتنی بر رژیم غذایی را اضافه کرد.
?ترجمه: زینب بهرامی
☑️ لینک خبر
☑️ عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی
☑️عضویت در کانال زیست فن