درخت فلفل برزیلی، راهکاری برای مبارزه با مقاومت آنتی بیوتیکی باکتری ها

درخت فلفل برزیلی یا aroeira (با نام علمی Schinus terebinthifolia ) که در نواحی آمریکای لاتین به وفور یافته میشود، به طور کلی به عنوان یک علف مضر شناخته میشود ولی در پزشکی سنتی این نواحی کاربردهایی هم دارد؛ از جمله به عنوان ماده ی ضد عفونی کننده برای درمان زخمها و عفونتهای مجاری ادراری و تنفسی. همچنین عصارهی پوست آن خواص ضدباکتریایی دارد.
حال دانشمندان نشان دادهاند که این گیاه میتواند علیه سویههای مقاوم به متیسیلین استفیلوکوکوس اورئوس (MRSA) فعالیت داشته باشد.
باکتری MRSA امروزه به عنوان یک خطر جدی برای سلامت انسان به شمار میرود. تنها در سال 2011، 80461 مورد از عفونت ناشی از MRSA و 11285 مرگ به واسطهی آن در آمریکا گزارش شده است.
باکتری S. aureus قادر به تولید تعداد زیادی فاکتور بیماریزا از جمله آنزیم، همولایزین و توکسین است که هر کدام در بخشی از مکانیزم ایجاد عفونت ایفای نقش میکنند. بیان همهی این فاکتورهای بیماریزا تحت کنترل سیستم حدنصاب احساس (Quorom Sensing) است و سیستم agr یا (Accessory Gene Regulator) این مکانیزم را با تولید و تشخیص یک سیگنال پپتید ترشحی به نام AIP یا (AutoInducing peptide) واسطهگری میکند. S. aureus چهار نوع سیستم agr مختلف دارد که هرکدام یک سیگنال AIP یکتا را شناسایی میکنند.
حال نشان داده شده است که عصارهی میوهی S. terebinthifolia میتواند بیان فاکتور بیماریزادی توکسین دلتا که به واسطهی سیستم agr کنترل میشود را در استفیلوکوک کاهش دهد، بدون اینکه بر رشد آن تاثیری بگذارد و آن را بکشد؛ یعنی صرفاً میتواند باکتری را خلع سلاح کند.
دانشمندان بر این عقیدهاند که مواد طبیعی موجود در عصارهی aroeira باعث سرکوب سیستم Quorom Sensing در باکتری میشوند میتوانند عفونتهای ناشی از MRSA را بخصوص در پوست و بافتهای نرم درمان کنند.
ترجمه: کسری طباطبایی