بیوتکنولوژی پزشکیبیوتکنولوژی دارویی

مبارزه میکروب های روده با آنفلانزا

✅ فلاوونوئیدها مواد مغذی هستند که به طور معمول در رژیم غذایی ما وجود دارند. در این مطالعه‌ی جدید پژوهشگران دریافته‌اند که باکتری‌های بخصوصی در روده با تجزیه‌ی فلاوونوئیدها مانع از شدت گرفتن بیماری آنفولانزا می‌شوند.

?دستگاه گوارش ما سرشار از میکروب‌هایی است که اثرات قابل توجهی بر سلامتی ‌ما دارند. محققان مدت ها ارتباط بین جمعیت میکروبی میکروبیوم روده و آلودگی توسط ویروس آنفولانزا را بررسی می‌کردند، تا اینکه در یک مدل موشی نشان داده شد که یک نوع باکتری بخصوص از موش در برابر عفونت های آنفولانزای شدید، حافظت می‌کند. دانشمندان تصور می‌کنند که میکروب‌ها این کار را توسط تخریب فلاونوئید‌ها، مولکول هایی که به طور طبیعی در بلوبری، شراب قرمز و چای سیاه وجود دارند، انجام می‌دهند. این میکروب‌ها باید قبل ازقرارگیری در معرض ویروس، فلاونوئیدها را مورد استفاده قرار داده و هضم کنند در نتیجه، این مطالعه می تواند توضیحی برای تنوع شدت آنفولانزا در افراد مختلف باشد.

?آنفولانزا بیماری رایجی است و برخی مردم را به شدت بیمار می‌کند. سالانه حدود ۱۱۳ کودک در اثر آنفولانزا جان خود را از دست می‌دهند. سازمان جهانی بهداشت تخمین زده است که تعداد مرگ ومیر مرتبط با آنفولانزا سالانه حدود ۲۵۰۰۰۰-۵۰۰۰۰۰ مورد می‌باشد.

?فلاونوئیدها موادی هستند که به طور معمول در رژیم غذایی ما وجود دارند. برای سال‌ها تصور می‌شد که فلاونوئیدها دارای ویژگی‌های محافظتی هستند که به تنظیم سیستم ایمنی برای مقابله با عفونت‌ها کمک می‌کند. اما نتایج حاصل از این پژوهش حاکی از آن است که احتمال دارد فلاوونوئید ها با میکروب‌های روده همکاری کنند تا ما را در مقابل آنفولانزا و سایرعفونت‌های ویروسی محافظت کنند.

?نتایج این مطالعه نشان داد که علاوه بر داشتن یک رژیم سرشار از فلاونوئید، داشتن میکروب‌های مناسب در روده نیز برای استفاده از فلاونوئید ها جهت کنترل پاسخ ایمنی، لازم است.

?در این مطالعه دانشمندان دست کم یک نوع باکتری را شناسایی کردند که از این ترکیبات غذایی برای بالا بردن میزان اینترفرون، مولکول پیام رسانی که پاسخ ایمنی ایجاد می‌کند، استفاده می‌کند. این امر در موش‌ها از آسیب‌های ریوی مرتبط با آنفولانزا پیشگیری می‌کند.

?محققان نشان دادند که یک باکتری به نام کلستریدیوم اوربیسینوس قادر به تخریب فلاونوئیدها است و می‌تواند متابولیتی را تولید کند که به پیام رسانی اینترفرون کمک می‌کند. این متابولیت دزآمینوتایروسین (دات) نامیده می‌شود. موش‌هایی با دات تیمار شدند و سپس با آنفولانزا عفونی شدند، آسیب ریوی کمتری را نسبت به موش‌های کنترل تجربه کردند. دات در واقع از عفونت جلوگیری نمی‌کند بلکه سیستم ایمنی را از آسیب زدن به بافت ریه بازمی‌دارد.

?گرچه واکسن‌های آنفولانزا نمی‌توانند از تمام موارد بیماری پیشگیری کنند اما با دات این احتمال وجود دارد که بتوان مردم را از خطر بیماری شدید حفظ کرد، حتی اگر توسط ویروس آنفولانزا دچار عفونت شده باشند. زیرا این استراتژی خود ویروس را هدف قرار نمیدهد بلکه پاسخ سیستم ایمنی به ویروس را هدف قرار میدهد. این می‌تواند یافته‌ ارزشمندی باشد زیرا درمان‌ها و واکسن‌هایی که خود ویروس را تحت تاثیر قرار می‌دهند، به دلیل تغییراتی که در ویروس آنفولانزا رخ می‌دهد با چالش مواجه هستند.

?دانشمندان بدنبال باکتری‌های محافظ دیگری هستند و میخواهند دریابند که چگونه می‌توانند میزان میکروب‌های سودمند را در روده افزایش دهند. آنها همچنین پیشنهاد می‌کنند که نوشیدن چای و دریافت فلاوونوئیدها از رژیم غذایی می‌تواند بسیار کمک کننده باشد، به ویژه هنگامی که فصل سرما از راه می‌رسد.

?ترجمه: ثنا بایرامی

☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله
☑️ زیست فن پزشکی مولکولی
☑️ کانال زیست فن

مبارزه میکروب های روده با آنفلانزا – اخبار زیست فناوری

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن