متاستاز سرطان میتواند بدون دخالت غدد لنفاوی صورت پذیرد

متاستاز سرطان میتواند بدون دخالت غدد لنفاوی صورت پذیرد
✅ طی تحقیقی که در جولای سال جاری میلادی صورت گرفت دانشمندان به شواهد اولیهای دست یافتند که در برخی از موارد، به دخیل نبودن غدد لنفاوی در متاستاز سرطان در بدن اشاره میکند. این یافتهها مدل مورد قبول سالهای اخیر برای متاستاز را زیر سوال میبرد (مدلی که میگوید سرطان برای منتقل شدن از تومور اولیه ابتدا به کمک دستگاه لنفاوی، غدد لنفاوی را سرطانی میکند و سپس به سایر اندامها و بافتهای بدن میرود).
دانشمندان در این تحقیق ۲۱۳ بافت مختلف از ۱۷ بیمار مبتلا به سرطان کولورکتال (سرطان در روده بزرگ و مقعد) را مورد مطالعه قرار دادند. آنها با بررسی روی polyguanine – قسمتی جهشخیز و کوچک از ژنوم- در پی آن برآمدند که رابطههای مابین سلولهای سرطانی در تومور اولیه ، غدد لنفاوی و بافتهای متاستاز شده را بیابند.
نتایج تحقیق نشان داد که تنها در ۳۵ درصد بیمارهای مطالعه شده ؛مسیر گسترش یافتن سرطان در بدن شخص با مدل قدیمی متاستاز (تومور اولیه، غده لنفاوی، بافتهای مجزا) همخوانی دارد؛ حال آنکه در ۶۵ درصد موارد سلولهای سرطانی موجود در غده لنفاوی و بافت متاستاز شده با تومور اولیه مطابقت نمیکند که نشاندهنده سر منشأ مستقل برای این سلولهای سرطانی است.
?محققان معتقدند که مطالعهی آنها میتواند اولین مدارک مستند برای حل سوالی باشد که مدتها در ذهن دانشمندان بیجواب مانده بود:
چرا با وجود برداشتن غدد لنفاوی شخص بیمار در اطراف تومور اولیه، همچنان نمیتوان از متاستاز شدن سرطان جلوگیری کرد؟
?ترجمه: حمید بختیاری
☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله
☑️ عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی
☑️عضویت در کانال زیست فن