حفظ محدوده قیمتها در بخش دارویی چگونه اتفاق میافتد؟

حفظ محدوده قیمتها در بخش دارویی چگونه اتفاق میافتد؟
امروزه فرایند توسعه دارو از هر زمان دیگری رقابتیتر شده است. ۸۸ درصد از داروهای جدید (first-in-class) ایجاد شده بین سالهای ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۱ در حال حاضر رقیبهایی دارند که در مرحله توسعه فاز دوم بالینی به سر میبرند. در حالی که این مقدار برای داروهای جدید بین سالهای ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۴ برابر با ۶۳ درصد بوده است.
?زمان بیرقیب ماندن یک دارو در کلاس خود نیز در حال کاهش است. برای مثال بین سالهای ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۴ میانگین این زمان برابر با ۴.۷ سال بوده است، اما این مقدار برای سالهای ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۱ به ۲.۳ سال کاهش پیدا کرده است.
امروزه بیش از ۹۰ درصد داروهای تجویزی ژنریک هستند. انتظار میرود که فشارهای رقابتی به دلیل از دست دادن مالکیت معنوی و ورود بیشتر داروهای ژنریک و بیوسیمیلارها، با همین روند ادامه پیدا کند. پیشبینی می شود بین سالهای کنونی تا ۲۰۲۰ بین برندهای تجاری به ارزش مجموع ۹۳ میلیارد دلار یک رقابت عمومی شکل بگیرد.
?پیشرفتهای باونکردنی حاصل از فعالیت شرکت های دارویی و نیز سرمایهگذاری در مقیاس بالا سرانجام منجر به تولیدات ارزان قیمت میشود. این سیاست جالب محدود نگه داشتن قیمتها در بخش دارو، در ساختارهای داخلی هیچ بخش دیگری از سیستم سلامت مشاهده نمیشود.
نویسنده: محمد رضازاده
☑️ منبع: لینک-۱