محصولات بر پایه میکروبیوم ، نوید کشاورزی پایدار

?پیشبینیها حاکی از آنند که اگر تا سال ۲۰۵۰، با منابع موجود، بهرهوری کشاورزی حداقل ۷۰% افزایش پیدا نکند، بشر با مشکل تأمین مواد غذایی مواجه خواهد شد. مراجعه به ذخیره ژنتیکی بهخدمتگرفتهنشده گیاهان هنوز یکی از راهحلها به شمار میآید، امّا موجودات میکروسکوپی خاک اخیراً توجه زیادی را به خود جلب کردهاند.
?ابزارهای جدید زیستفناوری از جمله روشهای پربرونداد (high throughput) متاژنومیکس و زیستشناسی مصنوعی، موقعیت مناسبی برای توسعه این بخش فراهم کرده است. نیاز به ترکیبات جدید و موافق محیط زیست برای کنترل آفات و بیماریها، افزایش رشد، استفاده بهینه از مواد مغذّی و افزایش تحمل تنشها، نگاه صنعتگران بخش بیولوژیکالهای کشاورزی را به این روشها معطوف داشته است.
?بازار کنونی بیولوژیکالهای کشاورزی در جهان بالغ بر ۲.۹ میلیارد دلار براورد میشود که هنوز در برابر بازار ۲۸۰ میلیارد دلاری مواد شیمیایی کشاورزی ناچیز مینماید. امّا خواست مشتری، رویکردهای کشاورزی ارگانیک و استانداردهای محیط زیستی توسعه این بخش را در آیندهای نهچندان دور نوید میدهد.
?آفتکشهای میکروبی بیش از ۵۰% آفتکشهای زیستی را شامل میشوند. آفتکشهای زیستی در مجموع سالانه ۲ میلیارد دلار بازار دارند. مطالعه وسیعتر میکروبیوم خاک و گیاه، میتواند این صنعت ۶۰ ساله را دگرگون کند.
?شرکت ایندیگو (indigo) از استارتاپهایی است که به هدف مطالعه روی میکروبیوم برای توسعه این محصولات در امریکا ایجاد شده است. نخستین محصول این شرکت، نوعی پوشش برای بذر پنبه است که باعث افزایش محصول تا ۱۰% در شرایط خشکی میشود. همچنین شرکتهای مونسانتو و بایر سرمایهگذاری هنگفتی در این زمینه کردهاند. شرکت BioAg حاصل همکاری نووزیم و مونسانتو، مأموریت خود را توسعه استفاده از میکروبیوم برای تولید بیولوژیکالهای کشاورزی میداند و از سال ۲۰۱۴ به توسعه این محصولات مشغول است.
?نکته مهم در مطالعات میکروبیوم و کاربرد آنها در بیولوژیکالهای کشاورزی، امکان احداث سایتهای محلی مطالعه، فرمانتاسیون و فرمولاسیون عوامل میکروبی است که با توجه به وضعیت میکروبیوم در هر اکوسیستم حتی میتوانند محصولات مفیدتری نسبت به کارخانههای بزرگ شرکتهای چندملیتی تولید کنند. محصولات این بخش در صنایعی چون تشخیص، فرمولاسیون، کشاورزی دقیق و اصلاح نباتات میتوانند مورد استفاده قرار گیرند.
#کشاورزی_پایدار
#تحلیل_اقتصادی
نویسنده: محسن رحیمی نژاد
☑️ منابع: لینک-۱، لینک-۲، لینک-۳