بیوتکنولوژی جلبکزیست تودهفناوری های همگراگازهای گلخانه اینانوبیوتکنولوژی

تاثیر محصولات جلبکی بر کاهش گازهای گلخانه ای

محققان دریافتند که استفاده از فرآورده های حاصل از جلبک ها، پتانسیل کاهش اثرات منفی زیست‌محیطی را دارند. محققان وابسته به کنسرسیوم صنعتی جلبک های دریایی در مقاله ای اظهار داشتند که ریزجلبک ها علاوه بر توانایی تامین بخشی از منابع غذایی، منجر به کاهش گازهای گلخانه ای نیز می شوند.


امروزه استفاده از زیست‌توده های جلبکی برای تولید محصولات غذایی و انرژی شدیدا مورد توجه و گسترش است.این محصولات غذایی و سوخت های تولید شده می توانند ضمن کاهش گازهای گلخانه ای موجب بهبود زمین های زراعی و استفاده بهینه از منابع آبی شوند.

محصولات غذایی جلبکی مدت هاست که در پرورش آبزیان و رژیم غذایی انسان ها نقش دارند. اخیرا تولید محصولات جدیدی مانند Soylent protein و روغن های پخت و پز از منابع جلبکی، رونق پیدا کردند که ورود غذاهای جلبکی را به سفره ی مصرف کنندگان به ارمغان آورده است. در مقایسه با محصولات کشاورزی مرسوم، بایومس های جلبکی را می توان در زمین های غیرقابل کشت و با استفاده از آب دریا˓فاضلاب های شهری، آب خروجی صنایع و پسماند های آبی پرورش ماهی در بازده های بالاتر،پرورش داد. زیرا می توان موادمغذی مورد نیاز جلبک مانند منابع نیترات و فسفات و ریزمغذی ها را از فاضلاب ها تامین کرد.

از مزایای روی آوردن به استفاده از ریزجلبک می توان نکات زیر را برشمرد:

1- اجتناب از جنگل زدایی و ترویج وسعت دادن جنگل ها
2- توانایی کاهش انتشار گازهای گلخانه ای
3- صرفه جویی در مقدار قابل توجهی از آب شیرین و امکان استفاده و تصفیه ی فاضلاب
4- افزایش امنیت غذایی با استفاده ی بهینه از زمین های قابل کشت

ترجمه: علیرضا هاشمی

لینک خبر

برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن