تولید محصولات پروبیوتیک از مدفوع نوزادان

محققان مدرسه پزشکی Wake Forest دریافتند که میتوان از مدفوع نوزادان برای تولید ترکیبات پروبیوتیک استفاده کرد. در معجون پروبیوتیک ساخته شده در این گروه سویههایی از باکتری یافت میشود که توانایی بدن را در تولید اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه (SCFA)، افزایش میدهد.
تحقیقات انجام شده در دهه اخیر مشخص کردهاند که سویههای خاصی از پروبیوتیک میتواند به درمان یا پیشگیری از بیماریها کمک کند. این گزارشات باعث تقاضای گسترده برای مکملهای پروبیوتیک شده است. تقاضای بالای بازار مصرفکننده باعث ایجاد محصولات جدید و متنوع پروبیوتیک شده است.
با توجه به این که نوزادان معمولاً سالم هستند و قاعدتاً از بیماریهایی که همراه با کهولت سن ظاهر میشوند مانند دیابت و سرطان رنج نمیبرند، آنها از بهترین گزینههای تولید محصولات پروبیوتیک میباشند. در دسترس بودن مدفوع نوزادان هم باعث اقتصادی بودن این ایده میشود.
تیم تحقیقاتی نمونههای مدفوع ۳۴ نوزاد که از سلامت کامل برخوردار بودند را جمعآوری کردند. پس از فرایند های ایزولهسازی، مشخصهیابی، اطمینان از بیخطر بودن سویههای Lactobacillus و Enterococcus که ویژگی پروبیوتیک هم داشتند، ۱۰ سویه از ۳۲۱ ایزولهی آنالیز شده انتخاب کردند. باید توجه داشت که ویژگی پروبیوتیک شامل مواردی مانند توانایی تحمل شرایط شبیهسازیشدهی معده و روده، چسبندگی به سلول های اپیتلیال روده، عدم وجود ژنهایی که توانایی بیماری زایی دارند، سطح سلولی آبگریز و مقاومت به آنتیبیوتیکهای معمول میشود.
جهت آزمایش توانایی پروبیوتیکهای انسانی در تغییر میکروبیوم سیستم گوارشی و ظرفیت تولید SCFAها، به هر موش یک دوز به روش oral gavage به همراه ۵ دوز پی در پی از سویههای منتخب داده شد. همین مقدار ترکیب پروبیوتیک با همان دوز به محیط مدفوع انسانی تزریق شد. نتیجه نهایی آزمایش، تغییر میکروبیوم سیستم گوارشی و افزایش تولید SCFAها به خصوص propionate و butyrate در موش و مدفوع انسان بود.
این پژوهش مدرکی بر توانایی درمانی پروبیوتیکهای انسانی در بیماریهای مربوط به سیستم گوارشی به خصوص نامتعادل بودن میکروبیوم و کاهش تولید SCFA میباشد. به گفته یکی از محققان، دادههای به دست آمده در این پژوهش میتواند در آینده برای تحقیقات در رابطه با تأثیرات پروبیوتیک بر میکروبیوم انسان، متابولیسم و بیماریهای مرتبط با این حوزه استفاده شود.
✅ لینک خبر