آمریکاییها موافق با محصولات GMO برای مراقبتهای بهداشتی، ولی همچنان محتاط درمورد غذا

بیش از سه چهارم آمریکاییها انتشار پشههای اصلاح ژنتیک شده را برای کاهش خطر ویروس زیکا پذیرفتهاند، اما طبق مطالعات دانشگاه پوردو کمتر از نیمی از آنها حیوانات، غلات و محصولات خوراکی اصلاح ژنتیک شده را میپذیرند. نیکول الینک ویدرم و واللی تینر، دو استاد اقتصاد کشاورزی، مطالعهای برای درک نگرشها نسبت به مهندسی ژنتیک بعد از فراگیری ویروس زیکا انجام دادند. نتایج نشان میدهد که افراد مورد بررسی، تغییرات ژنتیکی را که به نفع مردم است بیشتر میپذیرند؛ ولی هنوز در مورد تغییرات ژنتیکی در مواد غذایی محتاط هستند.
ویدمار میگوید: “هرزمان که خطرسلامتی وجود دارد تمایل به تکنولوژی برای حل مسئله بیشتر میشود. اگر شما در مورد ویروس ابولا فکر کنید هر کسی خواهد گفت که واکسن ابولا کجاست؟ مردم تکنولوژی می خواهند تا خطر را کم کند. در بعضی موارد، من می توانم درک کنم که چرا مردم ممکن است در مورد آنچه که به طور مداوم در حال مصرف هستند احتیاط بیشتری داشته باشند. داده¬ها همچنین نشان می دهند که پذیرش تغییرات ژنتیکی ممکن است مربوط به جنس، تحصیل، درآمد و آگاهی از تکنولوژی GM باشد. ”
زیکا، ویروسی که عمدتاً از طریق نیش پشه گسترش یافته است، می تواند نقایص جدی در حین زایمان شامل میکروسفالی و نقص مغز جنین را ایجاد کند. این ویروس به ویژه در برزیل در طول بازی های المپیک تابستانی ۲۰۱۶ در ریودوژانیرو شایع بود و پشههای ناقل در بخشی از فلوریدا و تگزاس گزارش شده است. مکانیسمهایی که برای کنترل ویروس طراحی شدهاند شامل انتشار پشههای اصلاح شده ژنتیکی است که باید با پشه¬های ماده آمیزش داشته باشند. این آمیزش باعث ایجاد تخم¬هایی از پشههای جدید میشود که یا به دنیا نمیآیند یا قبل از رسیدن به بلوغ جنسی می میرند.
ویدنار و تاینر به دنبال ارزیابی افکار عمومی نسبت به این تکنولوژی و درک این موضوع بودند که چرا بعضی از محصولات اصلاح ژنتیکی شده مورد استقبال واقع میشود و برخی دیگر خیر. یافته ها براساس ۹۶۴ آمریکایی هستند که برای پاسخگویی براساس سرشماری سال ۲۰۱۴ برای تخمین سن، جنسیت، درآمد آموزش و محل اقامت انتخاب شدهاند. حاشیه خطا حدود ۳ درصد بود و نتایج در مجله PLoS One منتشر شد.
این بررسی نشان داد که ۷۸ درصد مردم از انتشار پشههای اصلاح شده ژنتیکی در ایالات متحده حمایت می کنند. پذیرش تغییرات ژنتیکی ۴۴ درصد برای تولید دام است؛ ۴۹ درصد برای تولید بذر؛ ۴۸ درصد برای تولید میوه و سبزی؛ ۶۲ درصد برای پزشکی و ۶۸ درصد برای سلامت انسان است. در همه دستهها مردان بیشتر به پذیرفتن تغییرات ژنتیکی علاقهمند بودند. پاسخدهندگان جوان نیز با درجات بالاتر در همه موارد موافق بودند، به جز دلایل سلامت انسان، که در بین گروه های سنی تفاوت معناداری نداشت. گروه های با درآمد بالاتر با تغییرات ژنتیکی برای بذر غلات، میوه و سبزیجات و تولید دام در مقایسه با گروه های با درآمد پایین بیشتر موافقت میکنند.کسانی که دارای تحصیلات دانشگاهی بودند برای پذیرش محصولات اصلاح ژنتیکی شده راغب تر بودند. در نهایت، یافته ها نشان میدهد که افرادی که از تکنولوژی پشه های اصلاح شده ژنتیکی آگاه هستند، احتمال پذیرفتن تغییرات ژنتیکی در همه مناطق مورد ارزیابی را دارند.
ویدمار میگوید که او انتظار دارد احتمال پذیرش محصولات مهندسی ژنتیک شده مربوط به سلامت انسان از طرف پاسخ دهندگان بیشتر باشد. احتمال دارد این مسئله مربوط به نحوه انتشار فناوری باشد. در مورد پشه های مهندسی شده، اخبار بیماری زیکا سراسر رسانهها را گرفته بود، از آن طرف شرکت هایی که به دنبال اجازه های قانونی برای انتشار حشرات اصلاح شده خود بودند پوشش داده می شد.
آمریکاییها احتمالا کمتر در مورد انتشار محصولات غذایی اصلاح شده ژنتیکی آگاه بودند و ناگهان فهمیدند که در حال حاضر بخش مهمی از زنجیره غذایی آنها را محصولات اصلاح ژنتیک شده تشکیل می دهند. ویدرم میگوید: مسئله، مسئله انتخاب است. اگر به آن نیاز دارید که سالم بمانید، احتمالا از آن استفاده میکنید. اما اگر احساس کردید که محصولات تراریخت به شما داده شده است و بعداً به شما در مورد آن گفته شده است احتمالاً احساس نگرانی خواهید کرد.
تینر معتقد است که ممکن است در این داده ها برای کسانی که می خواهند فناوری های GMO را در آینده توسعه دهند، درسی وجود داشته باشد. در حالی که محصولات GMO اغلب برای کاهش ورودی ها و کاهش هزینه های تولید کنندگان ستایش می شود، مردم ممکن است بیشتر پذیرای اطلاعات مربوط به اینکه چگونه این محصولات باعث کاهش استفاده آفت کش ها در تولید محصولات کشاورزی می شوند باشند. تینر گفت: اگر ما بتوانیم منافع بهداشتی و محیطی را بهجای تمرکز بر خطر پایین برجسته کنیم، ممکن است تأثیر مثبتتری بر نگرش عمومی نسبت به GMO ها داشته باشد.
?ترجمه : عدالت سلیم
☑️ لینک منبع
☑️ عضویت در زیست فن کشاورزی
☑️عضویت در کانال زیست فن