آفات و بیماری هابیوتکنولوژی کشاورزی

مخمر انگور وحشی؛ کارامدتر از آفت کش‌

✅ محققان یک مخمر انگور وحشی را شناسایی کرده اند که در پیشگیری از قارچ‌های انگور کارامد تر از آفت کش است. این سویه مخمر در حالی که یکی از بیشترین سویه‌های یافت شده در انگور وحشی است و در انگور‌های کشت شده به میزان کمی یافت می‌شود، می‌تواند قارچ‌های رایج انگور را مهار کند. این مطالعه نشان می‌دهد که مخمر‌های وحشی می‌توانند جایگزینی سازگار با محیط زیست در مقایسه با آفت کش‌ها باشند.


?این “محیط وحشی” منبع گسترده و استفاده نشده ای از تنوع زیستی است که می‌تواند مخزنی از میکروب‌های سودمند برای کنترل آفات فراهم کند. در حال حاضر، بسیاری از کشاورزان برای کنترل بیماری‌های قارچی از آفت کش‌ها استفاده می‌کنند. اما آفت کش‌ها پسماندی خطرناک در محیط زیست رها می‌کنند که می‌تواند پیامد‌های قابل توجهی برای اکوسیستم‌های محلی داشته باشد. ردیابی آفت کش‌ها هم چنین از تاثیر آن‌ها بر غذا‌ها و سلامت انسان خبر می‌دهد. علاوه بر این، بسیاری از قارچ‌ها مقاوم شده اند، این به این معنی است که آفت کش‌ها به طور موثری عمل نمی‌کنند.

?اتحادیه اروپا استفاده از برخی از آفت کش‌ها را محدود کرده است، به این معنی که این سویه در حال سازگاری با محیط زیست است. یکی از کار‌هایی که می‌تواند صورت گیرد استفاده از مخمر‌های طبیعی -که خود نوعی قارچ هستند- برای مهار بیماری‌های قارچی در محصولات است. میکروب‌ها مانند مخمر‌ها اغلب با یکدیگر رقابت می‌کنند و به طور طبیعی ترکیباتی را برای کشتن یا کاهش سرعت رقبای خود تولید می‌کنند. با این حال، محققان تا کنون موفق به پیدا کردن مخمر‌هایی که به اندازه سموم شیمیایی موثر باشند، نشده اند.

?در این مطالعه محققان بررسی کرده اند که آیا مخمر‌های جدا شده از پوست انگور‌های وحشی یا کشت شده می‌تواند سه قارچ معمول را که باعث خرابی محصولات انگور می‌شود، مهار کند. این تیم آزمایش کرد که آیا مخمر‌ها می‌توانند رشد قارچ را در آزمایشگاه مهار کنند و 20 مخمر برتر را با اثرات قوی ضد قارچی شناسایی کردند. از این تعداد، 18 سویه بزرگ از انگور‌های وحشی جدا شده است که نشان می‌دهد گیاهان وحشی می‌توانند منبع قابل اعتمادی از میکروب‌های سودمند باشند. آن‌ها فرایند‌های احتمالی را که مخمر‌ها برای مهار قارچ‌ها به کار می‌برند مورد بررسی قرار دادند و دریافتند بسیاری از مخمر‌ها آنزیم‌هایی را تولید می‌کنند که می‌تواند دیواره سلولی قارچ‌ها را هضم کند یا مواد کشنده قارچ‌ها مانند اسید استیک یا سولفید هیدروژن را آزاد کند. در نهایت، محققان توانایی مخمر‌ها برای توقف رشد قارچ‌ها در انگور و مقایسه آن با یک آفت کش تجاری را آزمایش کردند.

?ترجمه: نوروزی

☑️لینک خبر

☑️لینک مقاله

☑️عضویت در زیست فن کشاورزی

☑️عضویت در کانال زیست فن

مخمر انگور وحشی؛ کارامدتر از آفت کش‌ – اخبار زیست فناوری

برچسب‌ها
نمایش بیشتر

عاطفه بابائی

دانشجوی ارشد زیست شناسی گیاهی هستم؛ بخاطر علاقه زیادی که به گیاهان و حوزه های مرتبط باهاشون داشتم تحصیلاتم تو این رشته رو ادامه دادم و از حدود 3-4 سال پیش همکاری خودم رو با مجموعه زیست فن شروع کردم. در حال حاضر دبیرخبر حوزه کشاورزی هستم و روز به روز از کارم و خوندن مطالب مرتبط با گیاهان بیشتر لذت می برم.

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هشـتاد هشـت + = 94

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن