مسیرهای جدید برای درمان سرطان به کمک ایمونوتراپی

✅ خانم سیو اسکات در سن ۳۶ سالگی در حالی برای برگزاری مراسم خاکسپاری آماده میشد که سرطان دهانهی رحم در بدنش در حال گسترش بود و دفعات زیادی از شیمیدرمانی و عمل جراحی با شکست روبهرو شده بود، تومورها به کبد و روده های او حمله میکردند و به او فشار زیادی وارد میشد.
?برای اسکات یک راه دیگر باقی مانده بود، مشارکت در یک آزمایش بالینی که در آن پزشکان سعی میکردند تا به طور نسبی سیستم ایمنی بیماران را با سلولهای T جایگزین کنند. سلولهایی که به طور اختصاصی به سرطانی که توسط ویروس HPV ایجاد شده بود، حمله میکنند. سرطان ایجاد شده توسط این ویروس، یک عفونت معمولی است که از تماس جنسی انتقال مییابد.
بعد از چند ماه، تومورهایش به طور کامل ناپدید شد.
?سیستم ایمنی، به طور طبیعی تلاش میکند تا هر گونه مهاجم را از بین ببرد، از جمله سرطان، اما ممکن است در این روند بهطور مقطعی با شکست روبهرو شود. علت این شکست، توانایی ایجاد موتاسیون و تغییر، پنهان شدن و غلبه بر سلولهای سفید است.
?ایمونوتراپیستهایی که موفقیت هایی گسترده در این زمینه، مانند سلول درمانی CAR T را مشاهده کردهاند، عمدتاً سرطانهای خونی مانند lymphoma، myeloma و leukemia را مورد هدف قرار دادهاند. این سه سرطان خونی دارای آنتیژنهایی بر روی سطح سلولها هستند که مانند یک سیگنال یا پرچم عمل میکنند و کمک میکنند تا سلولهای ایمنی، راحتتر سلولهای مضر را مورد هدف قرار دهند.
?اما بعضی دیگر از سرطانهای معمول این سیگنال سطحی را ندارند. تومورهای HPV به خاطر اینکه دارای آنتیژنهای ویروسی هستند، سیستم ایمنی را قادر میسازد که راحتتر تومورها را مورد هدف قرار دهد.
?ترجمه: یاور سلطانی
☑ لینک خبر
☑ عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی
☑عضویت در کانال زیست فن