اکوسیستمدامپروریمقاومت آنتی بیوتیکی

مصرف آنتی بیوتیک در دامداری، عامل افزایش مقاومت آنتی بیوتیکی و تغییر اکوسیستم محیط زیست

در سالهای اخیر، رشد جمعیت جهانی منجر به افزایش تقاضا، و متعاقبا افزایش عرضه محصولات دامی شده است. یکی از عواقب این مسئله، افزایش به کارگیری آنتی بیوتیک‌هاست. این روند می‌تواند مقاومت آنتی بیوتیکی اجتماعات میکروبی موجود در خاک را، که در معرض کود دامداری‌ها هستند، افزایش دهد.


به تازگی محققان افزایش مقاومت آنتی بیوتیکی را، با بررسی 11 نمونه از خاک دامداری‌ها در ایالات متحده، که در معرض کود گاو هستند، مورد بررسی قرار داده‌ اند. آن‌ها متوجه شدند کود گاوهایی که با آنتی بیوتیک تیمار شده اند، علاوه بر افزایش مقاومت آنتی بیوتیکی اجتماعات میکروبی موجود در خاک، باعث تغییر ترکیب آن و تغییر عملکرد اکوسیستم منطقه نیز می‌شود.

به طور خلاصه در بررسی نمونه‌ها، نتایج زیر حاصل شد:

1️⃣ژنampc که مسئول آنزیم بتالاکتاماز است، در اثر استفاده از کود گاوهایی که با cephapirin benzathine تیمار شده اند، افزایش می‌یابد. این آنزیم باعث تخریب حلقه بتالاکتام موجود در آنتی‌ بیوتیک‌های گروه بتالاکتام، شامل پنی‌سیلین‌ها و سفالوسپورین‌ها می‌شود.

2️⃣باکتری غالب در این نمونه‌ها، آسینتوباکتر‌ها بودند. این دسته از باکتری‌ها مقاومت زیادی در برابر سفالوسپورین از خود نشان می‌دهند.

3️⃣میزان دی‌ اکسید کربن آزاد شده و همین طور تنفس میکروبی، رابطه ی مثبت، با افزایش ژن ampc داشت. بنابراین افزایش مقاومت آنتی بیوتیکی میکروب‌های خاک، علاوه بر تاثیری که بر وضعیت سلامت افراد می‌گذارد، باعث تغییر در اکوسیستم می‌شود و اثرات محیط زیستی قابل توجهی بر جای می‌گذارد.

اجتماعات میکروبی موجود در خاک، نقش مهمی را در تنظیم آب و هوا، حاصلخیزی خاک و تولید محصولات غذایی ایفا می‌کند و از همین رو بررسی اثرات کود حیواناتی که با آنتی بیوتیک تیمار شده اند، مسئله ای حیاتی است. ارزیابی دقیق اثرات این نوع کودها، نیازمند بررسی‌های بیشتری است.

ترجمه: سینا سلطانی

لینک خبر
لینک مقاله

برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن