متابولیت‌های ثانویهمهندسی متابولیک

معمای رنگی گیاهان

پژوهش های انجام شده توسط دانشمندان مرکز تحقیقاتی جان اینز، آشکار ساخت که چگونه و چرا ساختار های رنگی ناشناخته که (‘anthocyanic vacuolar inclusions (AVI نامیده می شوند، در بعضی گیاهان رخ میدهد.


بنفشه ها، بلوبری ها و برگ های پاییزی همگی این وجه مشترک را دارند که تمام خصوصیات رنگی بنفش، آبی، و قرمز-نارنجی آنها توسط انباشتگی مولکولهای رنگدانه ای بنام آنتوسیانین، ایجاد شده اند.

همچنین الگو ها و نقش های ایجاد شده توسط آنتوسیانین ها میتوانند به راهنمایی گرده افشان هابه سمت گلها یاحیوانات به سمت میوه ها برای پراکندگی دانه ها کمک کنند.

انتوسیانین ها همچنین به حفاظت گیاهان در برابر خسارات اکسایش نوری مخرب که میتواند توسط فشارهای متفاوتی نظیر سطح بالای نور فرابنفش ایجاد شود کمک کند.

برای مدتی طولانی مشخص بود که انتوسیانین ها درون سلولهای واکویل گیاهان انباشته و حل میشوند. علاوه بر این، در بعضی گیاهانی که رنگ زیادی نشان می دهند، ساختارهایی به نام AVI درون واکوئل ها وجود دارند که سرشار از آنتوسیانین هستند

تاکنون، چگونگی و یا دلیل شکل گیری این AVI های غیر عادی شناخته نشده بود.

گیاه تنباکو، ارگانیسم مدل در مطالعات گیاهشناسی، به طور معمول،سطح بالایی از آنتوسیانین ها را تولید نمیکند. در این مطالعه با تولیدگیاه تنباکوی تراریخت جهت تولید پروتیین از گل میمون قرمز رنگ، تیم تحقیقاتی، روند شکل گیری گونه ای از آنتوسیانین ها که در واکوئل حل می شود را مشاهده نمودند.

دکتر Kalyani Kallam، مجری طرح گفته است:

بوسیله آزمایش ژن ها و شرایط مختلف، ما توانستیم مراحل شیمیایی دخیل در شکل دهی AVI ها را آشکار سازیم. ازاین گذشته ما نتیجه گرفتیم که AVIها با غشا پوشیده نشده اند، آنهابه هنگام ته نشین شدن آنتوسیانین ها در محلول موجود در واکویل ها شکل می گیرند که این امر وابسته به pH محلول است.”

این یافته ها می توانند برای تحریک تولید آنتوسیانین با رنگ های مختلف مفید واقع شوند، زیرا حالات شیمیایی مختلف آنتوسیانین رنگ های مختلفی را به نمایش می گذارد.

ترجمه: علیرضا فارسی

لینک خبر
لینک مقاله

برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن