بیوتکنولوژی پزشکی

مقابله با خطر ژنتیکی بیماری قلبی با ورزش

✅ مطالعه‌ای که اخیراً انجام شده‌است نشان می‌دهد افرادی که در معرض خطر بالا برای ابتلا به بیماری قلبی به علت استعداد ژنتیکی هستند می‌توانند از فعالیت فیزیکی منظم بهره‌مند شوند. دانشمندان امیدوارند اطلاعات به دست‌آمده از این مطالعه بتواند به رابطه‌ای که بیماران با پزشک دارند کمک کند تا افراد متوجه شوند که چگونه انتخاب‌های شیوه زندگی می‌توانند سلامت آن‌ها را بدون در نظر گرفتن وضعیت ژنتیکی آن‌ها بهبود بخشد.


?محققان دانشگاه استنفورد در یک مطالعه مشاهده‌ای در مورد تناسب اندام و بیماری قلبی، اطلاعاتی را در مورد ۵۰۰،۰۰۰ نفر به‌دست آوردند. شرکت‌کنندگان این مطالعه تحت آزمون‌های قدرت مچ دست قرار گرفتند و به سؤالاتی در مورد عادت‌های فعالیت فیزیکی خود پاسخ دادند. هم‌چنین شتاب‌سنج‌هایی بر روی مچ دست آن‌ها به مدت ۷ روز قرار گرفت و آزمایشات دوچرخه ثابت را نیز انجام دادند. محققان اطلاعات ژنتیکی بسیاری از شرکت‌کنندگان را هم به‌دست آوردند.

?محققان دریافتند افرادی با قدرت بالاتر مچ دست، فعالیت فیزیکی بیش‌تر و سازوکار قلب و ریه بالاتر، در معرض خطر کم‌تری برای ابتلا به بیماری‌های قلبی از جمله بیماری عروق کرونر، حمله قلبی، فیبریلاسیون دهلیزی و سکته مغزی بدون توجه به هرگونه استعداد ژنتیکی برای این بیماری‌ها هستند.

?به‌طور خاص، افراد دارای ریسک ژنتیکی بالاتر بیماری قلبی و سطوح بالای سلامت قلبی ریوی، ۴۹% کم‌تر خطر بیماری‌های شریان کرونر و ۶۰% هم کم‌تر خطر فیبریلاسیون دهلیزی را در مقایسه با افرادی که خطر ژنتیکی مشابه اما دارای سلامت قلبی ریوی پایین‌تری بودند، داشتند. کاهش میزان خطر در این افراد مشابه بود، اما به اندازه شرکت‌کنندگانی که خطر بیماری قلبی را در حد متوسط داشتند نبود.

?این نتایج نشان دهنده یک حرکت مهم در جهت درک مزایای ورزش برای افرادی با استعداد ژنتیکی بیماری قلبی است. محققان می‌گویند این یافته‌ها قابل انتقال به کلینیک هستند تا پزشکان بتوانند با بیماران در مورد فاکتورهای ژنتیکی و شیوه زندگی که در سلامت آن‌ها تأثیرگذار هستند، مشورت کنند.

?به گفته Ingelsson پزشک و پروفسور، افرادی که در معرض خطر بالای بیماری‌های قلبی هستند نه تنها نباید ورزش را ترک کنند، بلکه حتی اگر خطر ژنتیکی پایینی هم دارند بایستی به ورزش ادامه دهند. این‌ها همگی به آنچه که ما تاکنون بدان دست یافته‌ایم برمی‌گردد: که ترکیبی از تاًثیر ژن‌ها و محیط بر روی سلامت انسان است.

?مترجم: مژگان برات زاده

☑لینک خبر

☑لینک مقاله

☑عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی

☑عضویت در کانال زیست فن

مقابله با خطر ژنتیکی بیماری قلبی با ورزش – اخبار زیست فناوری

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن