بیوتکنولوژی پزشکیبیوتکنولوژی داروییسرطان

دوبرابر شدن عامل سیستم ایمنی، اتحاد جدید برای مقابله با سرطان

✅ دانشمندان به‌تازگی کشف کرده‌اند که آنزیمی تحت عنوان TAK1 در پاسخ‌های سیستم ایمنی مانند یک عامل دوبرابری عمل می‌کند و به‌مثابه یک تنظیم کننده غیرقابل پیش‌بینی برای التهاب و مرگ سلولی است. این یافته‌ها بر تأثیر مهاری TAK1 و خاصیت درمانی آن برای سرطان تأکید می‌کند.


?عامل TAK1، کینازی است که به‌عنوان پیش‌برنده التهاب شناخته شده‌است، اما تیم تحقیقاتی به رهبری دکتر Kanneganti نشان داد که TAK1 هم‌چنین می‌تواند التهاب را سرکوب کند.

?دانشمندان با مطالعه ماکروفاژها اثبات کردند که TAK1 در محدود کردن التهاب و مرگ سلولی نقش اساسی دارد و این عملکرد را به‌وسیله مهار فعالیت عامل التهابی به‌نام NLRP3 صورت می‌دهد. فاکتور NLRP3 یک کمپلکس پروتئینی است که فعالیت آن به سیستم ایمنی کمک می‌کند که عوامل تهدید کننده مانند باکتری‌ها و ویروس‌ها را شناسایی کند و به‌سرعت با آن‌ها مبارزه کند؛ اما فعالیت بیش از اندازه NLRP3 با دسته‌ای از بیماری‌ها ازجمله بیماری‌های میلوپلوریفریتیو و التهابی مرتبط است.

?دکتر Kanneganti می‌گوید: «نقش محوری NLRP3 در التهاب، عفونت و مصونیت، در بسیاری از مطالعات مشخص شده‌بود، اما مکانیسم تنظیمی بسیار مهمی که به‌دنبال فعال شدن NLRP3 رخ می‌دهد و مسیرهای مرگ سلولی مرتبط با آن تاحد زیادی ناشناخته باقی مانده‌بود. یافته‌های ما نشان داد که TAK1 به‌عنوان یک تنظیم کننده مرکزی برای عامل التهابی NLRP3 عمل می‌کند. بنابر نتایج به‌دست‌آمده مهارکننده‌های TAK1 و یا سایر ملکول‌ها در این مسیر، می‌تواند راهی برای درمان سرطان باشد، چراکه می‌تواند سبب پیش‌روی مرگ سلول‌های توموری شود».

?در این مطالعه مشاهده شد ماکروفاژهایی که از مغز استخوان موش‌ها استخراج می‌شدند، در محیط آزمایشگاهی، بدون TAK1 به‌صورت خودبه‌خودی از بین می‌رفتند، حتی درصورت عدم حضور سیگنال‌هایی که به‌صورت طبیعی برای فعالیت NLRP3 مورد نیاز است؛ و این اتفاق برای ماکروفاژهای با TAK1 رخ نمی‌داد؛ اما ماکروفاژهای نرمال (wild type) تیمار شده با TAK1 نیز از بین می‌رفتند.

?یکی از محققان می‌گوید: «ما نشان دادیم که ماکروفاژهای فاقد TAK1 ازبین رفتند و علت آن فعال شدن خودبه‌خودی مسیرهای سیگنالینگی است که عامل التهابی NLRP3 و مرگ سلولی را فعال می‌کند». نقص TAK1 سبب راه‌اندازی آبشار بیوشیمیایی می‌شود که طی آن آنزیم‌های RIPK1 و Caspase1 فعال می‌شوند. Caspase1 تولید پروتئین‌های مشابه IL-8 و IL-1β را تحریک می‌کند که این پروتئین‌ها مسیرهای مرگ سلولی التهابی یا pyroptosis را سبب می‌شوند. یافته‌ها نشان می‌دهد در طی pyroptosis عامل TAK1 مسیرهای مرگ سلولی apoptotic و necroptotic را مهار می‌کند.

?دکتر Kanneganti اظهار داشت: «این مطالعه، TAK1، عامل التهابی NLRP3 و RIPK1 را برای اولین بار به هم مرتبط کرد ولذا درک ما از چندین مسیر کلیدی را افزایش داد».

?مترجم: فرزانه صائبی راد

لینک خبر

لینک مقاله

عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی

عضویت در کانال زیست فن

دوبرابر شدن عامل سیستم ایمنی، اتحاد جدید برای مقابله با سرطان – اخبار زیست فناوری

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن