ایمونولوژیبیوتکنولوژی پزشکیبیوتکنولوژی داروییپروتئومیکس

مقابله با ویروس خانواده هرپس ویروس

|مقابله با ویروس خانواده هرپس ویروس

✅ هرپس ویروس انسانی تیپ ۶ (Human herpesvirus 6) بسیاری از مردم را در سراسر جهان آلوده می‌کند. این ویروس معمولا توسط سیستم ایمنی بدن به‌خوبی کنترل می‌شود اما می‌تواند در افراد دارای نقص ایمنی مشکلاتی را ایجاد کند. اخیرا دانشمندان ساختارهای ویروسی را شناسایی کرده‌‍‌اند که توسط سلول‌های T کشنده مورد تهاجم قرار می‌گیرند و زمینه‌ساز یک رویکرد احتمالی برای توسعه درمان‌های جدید در آینده خواهند بود.


❇ اکثر مردم در اوایل دوران کودکی خود با هرپس ویروس انسانی تیپ ۶، HHV 6، مبتلا می‌شوند. این ویروس به‌عنوان یکی از خویشاوندان دور ویروس هرپس سیمپلکس (Herpes simplex virus) و یا تبخال شناخته شده‌است اما اثرات کاملا متفاوتی را از خود بروز می‌دهد: این عفونت می‌تواند باعث ایجاد بیماری تب سه روزه در نوزادان و کودکان شود. سپس ویروس در بدن باقی می‌ماند و هرگز از بین نمی‌رود. اگرچه HHV 6 بر سلامت اکثر افراد تأثیر نمی‌گذارد، اما به‌نظر می‌رسد که در ایجاد بیماری‌های خودایمنی و سندروم خستگی مزمن (chronic fatigue syndrome) نقش داشته باشد. مسئله‌ای که به‌طور قطع در مورد این ویروس صدق می‌‌کند این است که بیماران دارای سیستم‌های ایمنی بسیار ضعیف، به‌عنوان مثال بیماران دریافت‌کننده پیوند، به‌سختی می‌توانند ویروس را کنترل کنند که در برخی از موارد باعث ایجاد آسیب‌های جدی به اندام‌های مختلف بدن می‌گردد.

❇ محققان برای مقابله با این خطر، چگونگی کنترل ویروس توسط سیستم ایمنی بدن را مورد بررسی قرار دادند. دکتر Andreas Moosmanns، نویسنده اصلی مقاله، گفت: «ما در حال مطالعه جعبه ابزار سیستم ایمنی هستیم. در حال حاضر ما چندین ابزار جالب جدید را کشف کرده‌ایم که قبلا می‌توانستیم آن‌ها را در آزمایشگاه بازسازی کنیم.» این پژوهشگران به‌طور ویژه مطالعات خود را در زمینه شناسایی آن دسته از اجزای ویروسی که می‌توانند به‌عنوان اهدافی بالقوه برای سلول‌های +CD8 یا سلول‌های T کشنده عمل کنند، آغاز کرده‌اند. این سلول‌ها قادرند سلول‌های آلوده را از بین ببرند و در نتیجه از عملکردهای متعدد ویروس در بدن جلوگیری ‌کنند.

❇ این محققان ۱۶ ساختار ویروسی را کشف کرده‌اند که سلول‌های کشنده ویژه HHV 6 می‌توانند به آن‌ها متصل شوند و آن‌ها رو مورد حمله قرار دهند. برای این منظور، ابتدا دانشمندان پاتوژن را با کمک یک الگوریتم شناسایی کردند که نزدیک به ۳۰۰ جایگاه حمله بالقوه را شناسایی ‌نمود. تجزیه ‌و تحلیل بیشتر، این کاندیدها را به ۷۷ جایگاه حمله محدود نمود. سپس دانشمندان موفق به تولید سلول‎های T شدند که توانستند ۲۰ جایگاه را‌ هدف حمله خود قرار دهند. ۱۶ مورد از این جایگاه‌ها به‌طور موثر به هدف متصل می‌شوند و سلول‌های آلوده را نابود می‌کنند.

❇ Moosmanns ادامه داد: «ما نشان داده‌ایم که پروتئین‌های ویروسی مختلف می‌توانند به‌عنوان اهداف مناسب حمله به‌کار گرفته شوند. ما همچنین مشاهده کرده‌ایم که سلول‌های T می‌توانند در مقابله با آن دسته از ساختارهایی که به‌طور معمول در بدن افراد سالم و دریافت‌کنندگان پیوند، که سیستم ایمنی آن‌ها در کنترل عفونت‌ها موفق عمل می‌کند، یافت می‌شوند تنظیم شوند. دکتر Johanna Tischer، یکی از همکاران این پروژه، افزود: «در حال حاضر، ما این یافته‌ها را در گروه بزرگی از بیماران تایید می‌کنیم. امکان جلوگیری از فرار ویروس از سیستم ایمنی ‌بدن توسط سلول‌های کشنده ویژه HHV 6 وجود دارد اما هنوز مطالعات زیادی را برای به‌کارگیری نهایی آن در پیش ‌رو داریم.» این تیم قصد دارد در دراز مدت از یافته‌های خود در درمان‌های جدید استفاده کند.

? مترجم: فائضه ابوطالبی

☑ لینک خبر
☑ لینک مقاله
☑ عضویت در زیست ‌فن پزشکی مولکولی
☑ عضویت در کانال زیست فن

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن