مقاومت آب آشامیدنی در برابر آلودگیهای میکروبی

✅ محققان دانشگاه فناوری Kaunas لیتوانی در حال توسعه تکنولوژی ضدعفونی کردن آب آشامیدنی هستند، که نه تنها میکروارگانیسمها را از بین میبرد، بلکه مقاومت درازمدتی نیز در برابر طیف بزرگی از آنها ایجاد میکند. آب آشامیدنی تصفیهشده که در فضای باز ذخیره میشود، به مدت ۳ ماه از آلودگیهای ثانویه میکروبی در امان میماند. در مقایسه با استفاده از قرصها و مایعات تصفیهکننده آب، این روش یک راه کارآمدتر و کاربرپسندانه، جهت ارائه آب سالم در مواقع نیاز است.
?یک منبع تامین آب آشامیدنی باید عاری از هرگونه عوامل بیماریزا و درصد بالای مواد مضر باشد. در سال ۲۰۱۵، ۶۶۳ میلیون نفر- یک از هر ده نفر- هنوز آب آشامیدنی خود را از منابع ناسالم تامین میکردند. براساس گزارش سازمان بهداشت جهانی؛ یونیسف، چشمانداز برنامه سال ۲۰۱۷، در ۴۱ کشور دنیا، حدود یک پنجم مردم از آبی استفاده میکنند که از نظر آلودگی محافظتشده نیست.
?دکتر Paulius Pavelas Danilovas محقق تکنولوژی شیمیایی در دانشکده KTU میگوید: «در لیتوانی، ما آب آشامیدنی در دسترس فراوانی داریم که خصوصیات شیمیایی و میکروبی مناسبی دارد، در حالی که این نمونه در بسیاری از کشورها، خصوصا کشورهای درحال توسعه، مناسب نیست. تصفیه آب آشامیدنی با هزینه مناسب برای شرکتهای آبرسانی، صنعت تولید آب بستهبندی شده و افراد با دسترسی محدود به آب آشامیدنی و همینطور در مواقع آلودگی آب شیرین توسط میکروارگانیسمها، بسیار حیاتی است.»
?تیمی از محققان در KTU، در حال توسعه تکنولوژی ضدعفونی کردن آب بر پایه چندین روش مختلف تصفیه آب هستند، که این اجازه را میدهد با غلظت کمتر از معمول مواد فعال، اثر تصفیهای قوی نمایان شود. این تکنولوژی نه تنها به طور موثر میکروبهای موجود در آب را از بین میبرد، بلکه آب تصفیهشده، از آلودگیهای ثانویه میکروبی نیز در امان میماند. میکروبها درون تانکرهای آب که به صورت باز نگهداری میشوند، چندین ماه نمیتوانند رشد کنند.
? پایداری طولانیمدت، ویژگی شاخص بعضی از مواد ضدعفونیکننده مورد استفاده در این روش است، در نتیجه محصول میتواند چندین سال بدون از دست دادن ویژگی ضدعفونیکنندگی خود، ذخیره شود. اینها به شکل کپسول یا مایع به درون آب اضافه میشوند. تکنولوژی تصفیه آب KTU به شدت کاربرپسند است.
? محصولات حاصل از تصفیه آب بر پایه دستورالعمل KTU، هیچ بو یا طعمی را به آب اضافه نمیکند. طبق گفته دکتر Danilovas: «بزرگترین چالش در پروسه توسعه تکنولوژی ضدعفونی کردن آب، حفظ تعادل اینکه روش مورد نظر به طور موثرموجب نابودی میکروبها شده و همچنین برای مصرفکننده زیان نداشته باشد.» به گفته محققان قیمت نهایی محصول، تنها قسمت کوچکی از قیمت آب آشامیدنی است.
?ترجمه : محمدتقی گنجخانلو
☑ لینک خبر
☑ عضویت در زیست فن میکروبی صنعتی محیط زیست
☑عضویت در کانال زیست فن