مقاومت آرابدیوپسیس به تنش اکسایشی با انتقال ژن پلاستوسیانین گیاه سیاهشور

✅مطالعات گذشته به ما نشان داده بود که پلاستوسیانینهای گیاهان در هومئوستازی یا حفظ تعادل گیاه در برابر مس دخیلاند، اما ارتباط فیزیولوژیکی آن تاکنون مشخص نشده بود. اخیرا تیم پژوهشی ژین تانگ ژو از آکادمی علوم چین متوجه شده که ژن SsPETE2 گیاه سیاهشور، با نام علمی Suaeda salsa دارای یک کاربرد آنتیاکسیدانی تازه است که با فعالیت کلاتکنندگی مس ارتباط دارد.
?در این تحقیق همچنین مشاهده شد که بیان ژن SsPETE2 در گیاه سیاهشور، هنگامیکه آن را در معرض تنش اکسایشی قرا میدهیم، افزایش مییابد. با بیان ژن SsPETE2 در گیاه آرابیدوپسیس، محققین شاهد تقویت خاصیت آنتیاکسیدانی در گیاهان تراریخته بودند.
?پروتئین SsPETE2 با پیوستن به یونهای مس باعث کاهش روند شکلگیری رادیکالهای هیدروکسیل میشود. بهاینترتیب، بیان ژن SsPETE2، میزان مس را که در گیاهانی که در معرض تنش اکسایشی قرار دارند، کاهش میدهد.
?نکته جالب این است که این میزان مقاومت در برابر تنش اکسایشی در گیاهانی که ژن SsPETE2 در آنها بیان شده بود، از گیاهانی که بیان بیشازحد ژن AtPETEs را داشتند هم بیشتر بود. این بدین معنا است که قدرت پروتئین SsPETE2 در پیوستن به یونهای مس از پروتئین AtPETEs بیشتر است.
?به بیان پژوهشگران فوق: «این نتایج به ما نشان داد که PETEهای گیاهان با کنترل یونهای مس، در مقاومت گیاه به تنش اکسایشی مؤثر هستند. بهاینترتیب ژن SsPETE2 را میتوان بهعنوان یک PETE مؤثر و کارا در مهندسی ژنتیک محصولات گیاهی به کار برد.»
#تنش_های_غیر_زنده
?ترجمه: آزاده داودی
☑ لینک خبر
☑ لینک مقاله
☑ عضویت در زیست فن کشاورزی
☑عضویت در کانال زیست فن