برنجبیوتکنولوژی کشاورزیخشکی

باکتری های مقاوم آرسنیک و خشکی

برنج غذای بیش از نیمی از جمعیت جهان است و 80 درصد کالری مصرفی بسیاری از کشورهای جنوب شرق آسیا محسوب می شود.


متاسفانه کاشت برنج در زمین های جنوب شرق آسیا و به طور خاص در مناطقی که حاوی غلظت بالای آرسنیک هستند، باعث تجمع این ماده در دانه های برنج شده و در نهایت سبب سمیت آنها در مقیاس بزرگ می شود.

مسمومیت های شدید آرسنیک منجر به آسیب های پوستی و عصبی می شود. افزایش غلظت آرسنیک در خاک،سمی است و می تواند باعث کاهش حجم و راندمان محصول شود.

راهکارهای جدید،به طور همزمان باید علاوه بر کاهش میزان آرسنیک، ارزش غذایی دانه های برنج را افزایش دهند.

محققان نشان داده که، باکتری Pantoea sp) EA106)، باعث کاهش جذب آرسنیک می شود.همزمان باکتری Pseudomonas chlororaphis) EA105), مانع انفجار پاتوژنی آفت قارچی با نام Magnaporthe oryzae می شود.

گیاهانی که در معرض آرسنیک قرار گرفتند،افزایش حساسیت به سرایت آفات (blast infection) را در مقایسه با گیاهانی که با آرسنیک تیمار نشدند نشان می دهند.

جالب است گیاهانی که هم با آرسنیک و هم با EA106 تیمار شدند، حساسیت کمتری در برابر سرایت آفات نشان می دهند.

این داده ها همچنین جذب کمتر آرسنیک را در گیاهانی که از ابتدا همراه با EA106 بودند را نشان می دهد.

این داده ها نخستین شواهدی هستند که نحوه مقابله گیاهان با استرس هایی که همزمان اعمال می شوند را نشان می دهد و همچنین بیانگر اهمیت ارتباط طبیعی مجموعه ی میکروبی گیاه برای توسعه صفات مفید است.

ترجمه: فاطمه فولادی

لینک خبر
لینک مقاله

برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن