مهندسی ژنتیک

افزایش مقاومت توت‌فرنگی در برابر بیماری‌ها به کمک ژن‌های الانگیتور گیاه آرابیدوپسیس

✅الانگیتور، یک ترکیب پروتئینی چندکاره است که در فرایندهای سلولی گوناگونی ازجمله ویرایش هیستون، متیلاسیون DNA و ویرایش tRNA دخیل است. در سال‌های اخیر پروتئین الانگیتور به‌عنوان یکی از تنظیم‌کننده‌های کلیدی واکنش‌های سیستم ایمنی گیاهان مطرح‌ شده است. اما توصیف ویژگی‌های فعالیت آن در سیستم ایمنی فقط در گیاه مدل Arabidopsis thaliana صورت گرفته است و به همین دلیل مشخص نیست که این پروتئین در گیاهان پیچیده‌تر هم به همین شکل عمل کند یا خیر.


?در این رابطه، تیمی پژوهشی از دانشگاه فلوریدا، بیان بیش‌ازحد دو ژن الانگیتور گیاه آرابیدوپسیس (AtELP) به نام AtELP3 و AtELP4 را در توت‌فرنگی جنگلی (Fragaria vesca L) تراریخته نشان دادند و علاوه بر این مشخص کردند که آیا این نوع توت‌فرنگی حامل یک ژن کاربردی الانگیتور هست یا خیر.

?در این پژوهش، بیان بیش‌ازاندازه AtELP3 و AtELP4 در توت‌فرنگی، مقاومت گیاه را در برابر بیماری زغالک پوسیدگی طوقه، سفیدک سطحی و لکه برگی زاویه‌ای افزایش داد. آنالیزهای بعدی نشان داد که ژنوم توت‌فرنگی دارای شش زیرواحد پروتئین الانگیتور ازجمله زیرواحد FvELP4 است که توسط دو ژن هموژن کد می‌شود.

?همچنین بیان ژن FvELP4-1 در یک گیاه جهش‌یافته‌ آرابیدوپسیس ثابت کرد که FvELP4 ازنظر بیولوژیکی کارآمد است. بنابر نتایج این تحقیق، ژن‌های الانگیتور می‌توانند از طریق کم کردن شدت بیماری‌ها و کاهش نیاز به قارچ‌کش‌ها در صنایع پرورش توت‌فرنگی کاربرد داشته باشند.

?ترجمه: مریم باورساد

#آفات_و_بیماری_ها

☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله
☑️ عضویت در زیست فن کشاورزی
☑️عضویت در کانال زیست فن

افزایش مقاومت توت‌فرنگی در برابر بیماری‌ها به کمک ژن‌های الانگیتور گیاه آرابیدوپسیس – اخبار زیست فناوری

Rate this post
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن