کشف چگونگی مقاومت سرطانها در برابر درمان

| کشف چگونگی مقاومت سرطانها در برابر درمان
✅ یک تیم پژوهشی بینالمللی با سرپرستی دو استاد در زمینه ژنتیک و پزشکی سرطان و انکولوژی پزشکی جهشهای ژنتیکی جدیدی را کشف کردهاند که بقای سلولهای سرطانی را افزایش میدهند. این مطالعه همچنین درک روشنی را از چگونگی توانایی بقای برخی از سلولهای سرطانی در مقابله با روشهای مختلف درمانی ارائه داده است.
✳ یکی از پژوهشگران گفت: «همه سرطانها از آسیبهای ژنتیکی، جهشهایی در ژنهای کلیدی که زندگی سلول را کنترل میکنند، حاصل میشوند. ژنهای جهشیافتهای که برای بقای سلولهای سرطانی ضروری هستند، جهشهای راننده نامیده میشوند.»
✳ پژوهشگران ژنها را در ۴۴ نوع سرطان که دیگر به درمان پاسخ نمیدادند، مورد بررسی قرار دادند. این ژنها اغلب در تمرینهای بالینی آزمایش نشدهاند. از جمله تومورهایی که مورد بررسی قرار گرفتند میتوان به تومورهای سینه، ریه، کولورکتال، سارکوما، نورواندرکرین، معده و تومور تخمدان اشاره کرد. آنها دریافتهاند که این سرطانهای پیشرفته بسیاری از جهشهای راننده احتمالی جدیدی که پیشتر ارائه نشده بودند را انتخاب کردند. این سرطانها بهمنظور حفظ بقا و پایداری خود علاوه بر رانندگانی که قبلا شناخته شدهاند، جهشهای راننده جدیدی دیگری را نیز توسعه دادند.
✳ هیچ دو نوع سرطانی از نظر ژنتیکی مشابه نبودند. حتی این تشابه در سرطانهای ارگانهای مشابه که در زیر میکروسکوپ یکسان بهنظر میرسیدند، مشاهده نشد. محققان در برخی از موارد شواهدی را ارائه دادهاند که یک سرطان جدید دو و یا حتی سه جهش راننده را در یک ژن ایجاد میکند، یک نشانه که کلونهای سلولی متعدد یک سرطان در همان توموری تکامل یافته بودند که از روشهای مختلف جهش در یک ژن خاص و مهم استفاده کرده بود. بسیاری از این جهشهای ژنتیکی جدید در مسیرهای عملکردی قرار دارند که میتوانند توسط داروهای موجود مورد هدف قرار گیرند.
✳ این پژوهشگر ادامه داد: «این یافتهها بدین معنی است که به منظور بهینهسازی درمان، آزمایش ژنومی باید در اسرع وقت، قبل از ایجاد جهشهای جدید در سرطان، انجام شود. از سوی دیگر، سرطانهای کنونی باید دوباره مورد آزمایش قرار گیرند، زیرا جهش راننده آنها ممکن است متفاوت از مواردی باشد که در تشخیص اولیه وجود داشتهاست.»
با استفاده از این اطلاعات میتوان درمان متناسب با تصویر ژنومی در حال رشد را برای هر نوع سرطان فردی طراحی کرد.
✳ در نهایت این پژوهشگر افزود: «ما برای روزی کار میکنیم که مجبور نباشیم بیمار را از اخبار مخرب عود مجدد سرطان و عدم پاسخگویی مناسب شیمیدرمانی مطلع سازیم.»
? مترجم: فائزه ابوطالبی
☑ لینک خبر
☑ عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی
☑ عضویت در کانال زیست فن