مقاومت گوجه‌فرنگی به حشرات

گونه‌های گوجه فرنگی وحشی از جزایر گالاپاگوس کشف شده‌اند که به طیف وسیعی از حشرات آفت مقاومند. این گونه‌ها نسبت به گوجه فرنگی اهلی(پرورش یافته در مزرعه) نزدیک‌اند و باعث می‌شود تا انعطاف‌پذیری آسان‌تری برای هیبریدشدن داشته باشند و در نهایت باعث مقاومت در برابر بسیاری از انواع مختلف حشرات شوند.


گوجه‌فرنگی‌های اهلی نسبت به برخی از خویشاوندان وحشی خود بسیار آسیب‌پذیرتر به آفات و بیماری ها هستند. روند پرورش گوجه فرنگی‌های مدرن منجر به از دست دادن مقدار زیادی از مقاومت طبیعی آن‌ها شده است، در حالی که گونه‌های وحشی در مقابل حشرات بسیار بهتر باقی مانده‌اند.

دانشمندان تلاش کرده‌اند تا با ایجاد دوباره مقاومت از گونه‌های گوجه‌فرنگی وحشی از طریق پرورش، این ویژگی را بازگردانند. مشکل این است که بسیاری از این گیاهان بستگان بسیار دور از گوجه‌فرنگی اهلی هستند و دانشمندان هنوز موفق به هیبریدکردن ویژگی‌های مورد نیاز نشده‌اند. با این حال گوجه‌فرنگی وحشی از جزایر گالاپاگوس از نظر ژنتیکی بسیار شبیه گوجه فرنگی اهلی است. علاوه بر این، مقاومت آن در یک تک کروموزوم رمزگذاری می‌شود، که باید در گیاهان موجود به‌ صورت ساده‌تر دورگه ایجاد کند.

وسمن، یکی از دانشمندان این پژوهش، می‌گوید: «ما از سال ۲۰۱۰ درگیر این پژوهش بوده‌ایم. ما با نمونه‌هایی از گونه‌های گوجه‌فرنگی Solanum galapagense از یک بانک ژن کار می‌کردیم. اولین کشف این بود که این گونه گوجه‌فرنگی به مگس سفید مقاوم است. سپس معلوم شد که در واقع بسیاری از حشرات دیگر نیز وجود دارند، از جمله شته هلو سبز و کرم صدپای برگ چغندرخوار. این بسیار شگفت انگیز بود.»

گوجه‌فرنگی‌های کشت‌شده به راحتی توسط حشرات آفت تحت تاثیر قرار می‌گیرند. یکی از مگس‌های سفید ویروس هایی را انتقال می‌دهد که گیاهان را آلوده می‌کنند و در نهایت آن‌ها را می کشند. این مگس معمولا با آفت‌کش‌ها مبارزه می‌کند. اگر بتوانیم گوجه های اهلی را در برابر مگس‌های سفید مقاوم کنیم، به طور مستقیم به محیط زیست سود خواهد رسید.»

در حالی که این مشکل هنوز در گلخانه ها قابل کنترل است، به عنوان مثال از طریق کنترل یکپارچه، آفات همچنان در آن‌جا وجود دارند. در زمینه محصولات کشاورزی، مشکلات با حشرات بسیار بزرگتر هستند. وستمن ادامه می‌دهد: «ما انتظار بیشترین سود در زمین‌های کشت‌شده و در مدارهای اطراف استوا را داریم. ما از این کشف خوشحالیم.»

☑ لینک خبر

بارگذاری نوشته های مرتبط بیشتر
مطالب بیشتر از این نویسنده فاطمه بیدکی
بارگذاری بیشتر در آفات و بیماری ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

بررسی کنید

استفاده از داده‌های ژنومی نخود و لوبیا برای افزایش ارزش غذایی محصولات

استفاده از فن‌آوری‌های جدید، فرایندهای مرتبط با دست‌یابی به ژنوم و اصلاح گونه‌های متنوع مغ…