آفات و بیماری هابیوتکنولوژی کشاورزی

مقاوم‌سازی گندم به بیماری زنگ زرد با خاموشی ژن عامل بیماری‌زا

 

✅ قارچ‌های مولد زنگ زرد از مخرب‌ترین عوامل بیماری‌زا در کشت و تولید گندم به شمار می‌روند. محققین با استفاده از تکنیک «خاموشی ژن میزبان-القایی» در ژنوم عامل بیماری‌زای این زنگ، موفق به مقاوم کردن گندم به آن شده‌اند.


?اخیرا تیم تحقیقاتی تاوو چی، محقق دانشگاه Northwest A&F، گندم‌های تراریخته پایدار حاوی RNAهای کوتاه مداخله‌گر (siRNA) تولید کرده که به‌طور بالقوه ژن‌های حیاتی قارچ Puccinia striiformis tritici، معروف به Pst که ارگانیسم عامل زنگ زرد گندم است را مورد هدف قرار می‌دهند.

?این تیم PsCPK1، ژنی از Pst را که در مرحله اولیه آلودگی، شدیداً القا می‌شود، مورد هدف قرار داده‌اند. نتیجه از بین بردن PsCPK1 به‌وسیله خاموشی ژن میزبان-القایی (HIGS)، کاهش چشمگیر طول نخینه‌ها (hyphae) آلوده‌کننده و فنوتیپ بیماری بود. این نتایج نشان دادند که PsCPK1 یک فاکتور بیماری‌زای مهم در کنترل رشد و توسعه Pst است.

?به بیان محققین، با این روش دو گونه آسیب‌پذیر متحول شدند و اکنون ساختارهای RNA مداخله‌گر (RNAi) را بیان می‌کنند.
گونه‌های تراریخته گندم، همچنین سطوح بالایی از مقاومت پایدار به Pst را در طول نسل‌های T3 به T4، نشان دادند. حضور RNAهای مداخله‌گر در گندم‌های تراریخته توسط آزمایش نورثرن بلات تائید گردید و کشف شد که این RNAها، بیان PsCPK1 را در گندم به‌طور مؤثری تنظیم می‌کنند.

?این مطالعه ثابت می‌کند که بیان ساختارهای خاموش‌ساز در گیاه‌های میزبان این بیماری، یک استراتژی مؤثر برای مبارزه با بیماری زنگ در غلات است.

?ترجمه: مریم باورساد

#آفاتـوـبیماریـها

☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله
☑️ عضویت در زیست فن کشاورزی
☑️عضویت در کانال زیست فن

مقاوم‌سازی گندم به بیماری زنگ زرد با خاموشی ژن عامل بیماری‌زا – اخبار زیست فناوری

برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن