ایمنی درمانیمهندسی ژنتیک

مهندسی سلول‌های ایمنی با رویکردی نوین

محققان Yale شیوه‌ی نوینی برای مهندسی سلول‌های ایمنی، به کار گرفته‌اند. این روش توانایی این سلول‌ها برای مقابله و دفع سلول‌های سرطانی و سایر بیماری‌ها را افزایش می‌دهد. آن‌ها نتایج کار خود را در مجله‌ی Nature Methods به چاپ رساندند.


تعداد درمان‌های جدیدی که افراد را از مرگ نجات می‌دهند به بازفرم سلول‌های ایمنی آن‌ها وابسته است. چراکه این سلول‌ها درون بدن مانند داروهای زنده عمل می‌کنند. علاوه‌بر آن، درمان‌های مبتنی بر CAR-TCell نیز به اصلاح ژنتیکی سلول‌های T که زیرمجموعه‌ای از سلول‌های ایمنی محسوب می‌شوند، بستگی دارند. این عوامل در شناسایی و تخریب سلول‌های سرطانی مؤثرند.

هرچند که بازمهندسی این فرآیند می‌تواند سخت و ناکارآمد باشد، گروه Yale به سرپرستی Sidi Chen توانستند، سیستمی را بر پایه‌ی مکانیسم خودترمیمی سلول‌ها برای ادغام ژن‌های جدید به درون ژنوم آن‌ها به کار گیرند.

آن‌ها از یک پروتئین واحد که قادر به برش در قسمت‌های مختلف ژنوم بود، استفاده کردند و با تغییر کاربری یک ویروس توانستند ژن‌های اصلاح‌یافته‌ی موجود در مکان‌های خاص را نشان دهند. از ویژگی‌های مثبت این رویکرد می‌توان به ایجاد شرایطی جهت معرفی اصلاحات ژنتیکی چندمنظوره به صورت همزمان، اشاره کرد.

به گفته‌ی Chen، سلول‌های سرطانی دارای نشانه‌هایی هستند که با مهندسی سلول‌های T می‌توان آن‌ها را هدف‌گذاری نمود. نکته‌ی جالب‌تر آن است که با این روش می‌توان بیش از یک نوع سلول سرطانی را مورد هدف قرار داد.

به کمک این روش جدید مهندسی سلول‌های T، محققان می‌توانند وکتورهای ویروسی چندمنظوره‌ای را جهت مهندسی مصنوعی سلول‌های CAR-T به کار گیرند و به این طریق بتوانند چندین سلول سرطانی مشخص را به صورت همزمان و باهم مورد هدف قرار دهند.

او همچنین اظهار می‌دارد: “با افزایش دانش خود پیرامون ژن‌های دخیل در تکثیر بیشتر سلول‌های سرطانی، عملکردهای نابودکننده‌ی سلول‌های سرطانی و نیز ماندگاری حداکثری آن‌ها، می‌توانیم روش‌های درمانی جدید و قوی‌تر با سمیت کمتری را ابداع نماییم.”

Rate this post
توسط
medicalxpress
منبع
Nature Methods
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن