افزایش ارزش غذاییسوخت زیستیمهندسی ژنتیک

مهندسی نیشکر برای تولید سوخت زیستی و قند بیشتر

یک تیم تحقیقاتی دانشگاه ایلینوی از طریق مهندسی ژنتیک، نیشکر را برای تولید روغن در برگ و ساقه ی خود به منظور تولید سوخت زیستی اصلاح کرد. این نیشکر اصلاح شده‌ی ژنتیکی به طور قابل توجهی قند بیشتری نسبت به شاهد تولید می کند که برای تولید اتانول می‌تواند استفاده شود.


گیاهان دومنظوره که توانایی تولید قند و روغن را به طور همزمان دارا هستند، در انرژی زیستی در هر هکتار 5 برابر نسبت به سویا و دو برابر نسبت به ذرت سودمند ترند. از همه مهم تر اینکه گیاهانی مثل نیشکر می‌توانند در زمین‌های حاشیه‌ی سواحل رشد کنند که برای رشد ذرت و سویا مناسب نیستند.
با بررسی و استخراج روغن از دو لاین تغییر یافته مشخص شده که میزان روغن به ترتیب 67 % و 167% نسبت به تغییر نیافته‌ها بیشتر بوده است. روغن بدست آمده به لحاظ ترکیب، قابل مقایسه با انواع روغن استخراجی از جلبک مهندسی شده برای تولید روغن است. همچنین کاهشی در تولید میزان قند این گیاهان صورت نگرفته بود.

تا به امروز پروژه‌ی مهندسی گیاهان برای جایگزینی روغن در چغندرقند و سورگوم (PETROSS) توانسته نیشکر با میزان 13% روغن مهندسی کند که 8% از این روغن می‌تواند به سوخت زیستی تبدیل شود. طبق آنالیزهای ارزش اقتصادی پروژه‌ها، نیشکر فقط با 5 % روغن می‌توانند بیش از 123 گالن سوخت زیستی بیشتر از سویا و 350 گالن بیشتر از ذرت در هکتار تولید کنند. 

آماده سازی: سجاد سبحان وردی

لینک مقاله

برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن