میتوکندریهایی با قابلیت تولید چربی

✅ میتوکندری، اندامکی است که طی دههها بهواسطه تواناییاش برای تبدیل قندها و چربیها به انرژی شناختهشدهاست. مطالعه جدید محققان دانشگاه UCLA نشان میدهد که همهی میتوکندریها این توانایی را ندارند. درون هر سلول، گروهی از میتوکندریهای ویژهای با قابلیت اتصال به قطرات چربی وجود دارند. علاوهبر چربیها که با سوختن، انرژی تولید میکنند، این میتوکندریها نیز مسئول تولید و ذخیره مولکولهای چربی هستند.
?میتوکندریها، ارگانلهای کوچکی هستند که با تعدا بسیار زیاد در انواع مختلفی از سلولها وجود داشته و دارای مکانیسم مولکولی ویژهای برای تولید ATPهستند. طبق گفته دکتر shirhai ، میتوکندریهای هر سلول بهصورت یکنواخت هستند زیرا این اندامکهای سلولی طی پروسههای اتصال و انفکاک مرتباً با یکدیگر ادغام و یا از همدیگر جدا میشوند.
?طبق یافتههای پیشین محققان، زمانیکه سلول را زیر میکروسکوپ مشاهده میکنیم، برخی از میتوکندریها با قطرات چربی ودستههای کوچکی از مولکولهای چربی مرتبط هستند. این میتوکندریهای متصل به چربی بهوفور در چربی قهوهای یافت میشوند. محققان دانشگاه UCLA در راستای مطالعات بیشتر بر روی این میتوکندریها، دریافتند که میتوکندریهای مرتبط با چربیها هیچگونه اختلالی در سیکل اتصال- انفکاک سایر میتوکندریهای سلولهای چربی قهوهای ایجاد نمیکند.
?مسئله این است که این گروه از میتوکندریها چرا اینگونه رفتار میکنند؟ برای پاسخ به این سؤال محققان تکنیک جدیدی را برای استخراج میتوکندریهای مرتبط با قطرات چربی از سلول ابداع کردند. آنها قطرات چربی سایر اجزای سلولی را جدا کرده و برای اطمینان از وجود میتوکندریهای متصل به قطرات چربی، میتوکندریهای باقیمانده در سلول را رنگآمیزی کردند. همچنین برای جداسازی میتوکندریها از سانتریفیوژ استفاده کردند. نکته جالب توجه این که این میتوکندریها ازلحاظ بیوشیمیایی با سایرین متفاوت است و دیگر این که این میتوکندریها در تولید قطعات چربی بسیار کمک کننده هستند. زمانی که سلولهای چربی قهوهای فعال میشوند تا گرما تولید کنند، میتوکندریها از قطعات چربی جدا میشوند. طبق گفته Leisa اگر ما بتوانیم راهی برای جلوگیری از ارتباط میتوکندریها با قطعات چربی پیدا کنیم در این صورت میتوان سلولهای چربی را برای تولید گرما فعال کرده و چاقی را نیز درمان نماییم.
?مترجم: مونا تقی زاده
☑عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی