آفات و بیماری هاسرطان

میزبانی که ژن تولید سم را در مهمان خاموش می کند

سموم سرطان زایی که کپک ها تولید می کنند سالانه موجب مرگ هزاران نفر و از بین رفتن میلیون ها تن محصول می شود. در کشور های در حال توسعه ۴.۵ میلیارد نفر چاره ای جز استفاده از محصولات سمی ندارند. محصولاتی مانند ذرت و بادام زمینی در بیشتر کشور های آفریقایی دارای مقدار زیادی سم آفلاتوکسین می باشند که موجب بیماری های ریوی و سرطان می شود.


دستاورد جدید بیوتکنولوژی ذرتی است که می تواند تولید این سم را در قارچ آسپرژیلوس متوقف کند حتی زمانی که قارچ همچنان روی پیکر گیاه در حال رشد است. ذرت جدید برای وارد کردن RNA های خاصی به قارچ مهندسی شده است که ژن های تولید آفلاتوکسین را در آن خاموش می کنند. این تکنیک مداخله RNA یا RNAi نامیده می شود.

طی آزمایشی ذرت مهندسی شده را همزمان با ذرت معمولی رشد دادند و هر دو را به اسپور های قارچ آلوده کردند. نتیجه امیدوار کننده بود ؛ اسپور ها روی هر دو گیاه رشد کردند اما در گیاه معمولی مقدار بالای آفلاتوکسین مشاهده شد در حالی که در گیاه GM هیچ اثری از سم یافت نشد.

البته این تکنیک فقط زمانی عمل می کند که گیاه در حال رشد باشد و تاثیری بر محصولات انبار شده ندارد. با این حال بسیار مفید و نتیجه بخش است و می تواند برای محصولاتی مثل ادویه ها، حبوبات، برنج و لوبیا که میزبان های آسپرژیلوس هستند استفاده شود.

آفلاتوکسین بیشتر افرادی را تحت تاثیر قرار می دهد که در فقر زندگی می کنند. همچنین بانوانی که در مزارع آفریقا کار می کنند، چرا که بیشتر در معرض تنفس اسپور های قارچ می باشند.

در حال حاضر دانشمندان در تلاشند روشی نه فقط برای جلوگیری از ساخته شدن آفلاتوکسین بلکه روشی برای جلوگیری از رشد قارچ روی گیاه بیابند.

ترجمه : آذین منصوری

لینک خبر
لینک مقاله

برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن