میکروبیومهای ادراری – تناسلی

با روشهای کشت و تکنیکهای توالی ژن ۱۶s rRNA مشخص شده است که مثانه انسان میزبان میکروبیوم قابل توجهی میباشد. در یک دهه قبل، مثانه انسان را استریل در نظر میگرفتند. در سالهای اخیر این دیدگاه به طور اساسی تغییر کردهاست و زمینههای تحقیقاتی جدید را با هدف روشن ساختن نقش میکروبیومها در بیماریهایی که بر کودکان تأثیر میگذارد، ایجاد میکند.
اخیرا به نقش باکتریها در کمک به بهبود سلامت توجه بسیاری میشود. پروبیوتیکها و اصلاح در رژیم غذایی در جلوگیری از بیماریهای ادراری که معمولا در میان کودکان ایجاد میشود، نقش دارند. این موضوع اهمیت انجام مطالعات بیشتر برای شناسایی درمانهای جدید را برجسته میکند.
بررسیهای انجام شده اثرات میکروبیوم بر تعدادی از بیماریهای ارولوژی که بر کودکان اثر میگذارد را نشان میدهد، برای مثال تعدادی از مطالعات نشاندهنده ی ارتباط بین کاهش تنوع میکروبی و بروز عفونت ادراری (UTI) یا «دیس بیوسیس» میباشد. این ارتباط نشان میدهد که استفاده از پروبیوتیکها برای جایگزینی یا تکمیل آنتی بیوتیکها میتواند میکروبیوم ادراری را به طور مطلوب تغییر دهد. تحقیقات آینده با تأکید بر نقش پاتوفیزیولوژیکی میکروبیوم میباشد تا مشخص شود که آیا می توان آن را برای جلوگیری یا درمان UTI ها دستکاری کرد.
حضور باکتریها در ادرار، به ویژه برخی از گونههای باکتریایی مانند Gardnerella، استافیلوکوک، استرپتوکوک، Actinomyces، Aerococcus، کورینه باکتری و Oligella، با بروز و شدت بی اختیاری ادرار (UUI) و همچنین موفقیت درمان ارتباط دارد . اغلب مطالعات به ارتباط بین تنوع زیستی بیشتر در دستگاه ادراری- تناسلی و کاهش بروز و کاهش شدت UUI و نیز بهبود درمان اشاره میکنند. سنگ کلیه کلسیم اگزالات شایعترین نوع سنگ کلیه، دارای میکروبیوم است که با میکروبیوم ادرار متفاوت است و این موضوع را مطرح میکند که آیا آرایش باکتریایی خود سنگ میتواند پیش بینی کننده عود سنگهای آینده کلیه باشد.
علاوه بر این، Oxalobacter formigenes، یک باکتری گرم منفی، سطح اگزالات را در خون کاهش میدهد و با کاهش ۷۰ درصدی خطر تشکیل سنگ کلیه همراه است. در یک مدل آزمایشی، پیوند مدفوع با میکروبیوم کامل نشان دهنده اثر برجسته و پایدار بر تولید اگزالات بود. در بیمارانی که بعضی از آنتیبیوتیکها را دریافت میکنند، اغلب میزان کلونیزاسیون O.formigenes کاهش مییابد. با این حال، باکتریها مقاوم به آموکسی سیلین، سفتریاکسون و وانکومایسین هستند، که میتواند به استفاده ترجیحی از این آنتی بیوتیکها برای جلوگیری از بیماری و جلوگیری از تشکیل سنگ کلیه استفاده کرد.
☑ لینک خبر
☑ لینک مقاله
☑ عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی
☑ عضویت در کانال زیست فن