آیا آنچه میخورید میتواند میکروبیومهای روده شما را تغییر دهد؟

✅تقریبا هر آن چه که میخوریم بر میکروبیومهای روده ما اثر میگذارد. حفظ تعادل و تنوع میکروبیومها بر سلامت ما اثر گذار است و موجب بهبود عملکرد سیستم ایمنی، تحمل به گلوکز و کنترل وزن میشود. از سویی دیگر، عملکرد ضعیف میکروبیومهای رودهای (dysbiosis)، میتواند منجر به بیماری کرون (Crohn’s disease)، کولیت (C. difficile colitis) و حتی بیماریهای خودایمنی شود. افزایش مصرف فیبرهای غذایی، سبزیجات و میوههای متنوع اثر مثبتی بر میکروبیومهای رودهای دارد. اگرچه این تصور وجود دارد که پروبیوتیکها اثر بسیاری بر میکروبیومهای رودهای دارند اما مطالعات اثرات خفیفی را نشان میدهند.
?تغییرات وسیع در الگوهای غذایی میتوانند بسیار اثرگذار باشند. افرادی که فقط رژیم غذایی گیاهی مصرف میکنند میکروبیوم رودهای بسیار متفاوتی نسبت به افراد با رژیم غذایی حیوانی دارند. هنگامی که افراد گیاهخوار رژیم غذایی حیوانی مصرف کردند، تغییرات بسیاری را شاهد بودیم. در مطالعهای به داوطلبان نان سفید فراوری شده یا گندم کامل دادند. گروهی که گندم کامل دریافت کرده بودند ارتقای سلامت بیشتری نشان دادند ولی میکروبیومها در دو گروه تغییر معناداری نداشتند. اگرچه تغییر در الگوی غذای مصرفی حائز اهمیت است، اما هیچ غذای منفرد خاصی در این زمینه وجود ندارد.
?یکی از گروههای غذایی که در بسیاری از مطالعهها بررسی شده است، غذاهای تخمیرشده همچون کلم ترش، کفیر، کیمچی و کامبوجا میباشد. مطالعات نشان میدهند این غذاها میتوانند میکروبیومهای روده ای را بسیار بیشتر از پروبیوتیکها و پریبیوتیکها تغییر دهند. غذاهای تخمیر شده از هزاران سال پیش استفاده میشدند و به نظر میرسد گذشتگان نیز همچون ما سعی در بهبود میکروبیومهای روده داشتند!
?مترجم: نگین سعیدی
☑عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی