تفاوت میکروبیوم بین افراد کشاورز و شهرنشین

در مقایسهای که بین میکروبیوم کشاورزان و افراد شهرنشین در نیجریه صورت گرفتهاست، مشخص شدهاست که تفاوت بین آنها از دوران نوزادی آغاز میشود. این مطالعه به شفافسازی نحوهی اثر تغذیه و شیوهی زندگی روی جمعیتهای باکتریایی روده کمک میکند.
یکی از نویسندگان مقاله عنوان میکند: “فرض همیشگی ما این بود که میکروبیوم نوزادان در همهجا با هم مشابه است و تفاوتها در مراحل بعدی زندگی بهوجود میآیند. ما در کمال تعجب متوجه شدیم که میکروبیوم نوزادانی که در مناطق روستایی زندگی میکردند تعدادی از باکتریهایی که فرض میکردیم در تمام جمعیتهای نوزادی حضور دارند را دارا نبودند. به طور مشخص، باکتری بیفیدوباکتریوم، که در نوزادان غربی غالب است، در هیچکدام از آنها وجود نداشت”.
محققین روی جمعیت کشاورزان و شهرنشینان ۴ شهر در کشور نیجریه تمرکز کردند. آنها در هر گروه، میکروبیوم رودهی بزرگسالان و میکروبیوم کودکان و نوزادان زیر ۳ سال را با هم مقایسه کردند. نوزادان کشاورزان میکروبیومی مشابه با افراد بالغ جمعیت خودشان داشتند و بین آنها و نوزادان شهرنشین تفاوت وجود داشت. محققین حدس میزنند که دلیل این امر این باشد که این نوزادان نسبت به نوزادان شهرنشین، زودتر شروع به خوردن غذا میکنند و همچنین در معرض آبهای آلودهتر قرار دارند.
تفاوتهای دیگری نیز بین این جمعیتها وجود داشت. باکتریهای خردکنندهی فیبر در میکروبیوم کشاورزان بیش از شهرنشینان بود. اما محققان تأکید کردند که شباهتهای موجود نیز از مطالعات قبلی، که در آنها میکروبیوم جمعیتهای شکارچی-گردآورنده با افراد غربی مقایسه شده بود، بیشتر بود.
یکی دیگر از محققان ذکر کرده است: “صفات میکروبیومی و متابولیتی متفاوت موجود در جمعیتهای سنتی، که شیوع بیماریهای غربی نیز در آنها کمتر است، میتواند در شناسایی مکانیزمهایی که در رابطهی بین میزبان-میکروبیوم اختلال ایجاد میکند، ما را یاری کند. همچنین فهمیدن این مکانیزمها، فهم ما از اختلالات ایمنی و التهابی را نیز افزایش میدهد”.
☑ لینک خبر
☑ لینک مقاله
☑ عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی
☑ عضویت در کانال زیست فن