بیوتکنولوژی پزشکیبیوتکنولوژی میکروبیواکسن ها

میکروبیوم روده و حفاظت در برابر تب تیفوئید

محققان معتقدند شواهدی وجود دارد که وجود یک گونه کلیدی در میکروبیوم روده انسان موجب حفاظت در برابر تب تیفوئید می‌شود. محققان در تلاش هستند تا چگونگی اختلاف در میکروبیوم روده و اثر آن بر عفونت با باکتری تیفوئید و اساس مولکولی این تعاملات در محیط روده را بررسی کنند. اثبات این موضوع می‌تواند راه جدیدی برای کاهش عفونت‌های روده‌ای از میکروب‌ها ارائه دهد.


در مطالعه حاضر، ترکیب ژن ۱۶S rRNA و عملکرد (RNA-seq) میکروبیوتای روده‌ای پس از ایمن‌سازی و قرار گرفتن در معرض wild-type Salmonella enterica serovar Typhi بررسی شد.

ایمن‌سازی با استفاده از واکسن خوراکی در برابر S.Typhi اثر کم‌تری بر ترکیب یا عملکرد میکروبیوتای روده دارد. افراد متانوژن در معرض خطر ابتلا به علائم تیفوئید کم‌تری هستند. علاوه بر این، ژن‌هایی که پروتئین‌‌های آنتی‌اکسیدان را کدگذاری می‌کنند، پروتئین‌های heat shock و پروتئین‌های ناقل، در ابتدا یا پس از در معرض S. Typhi قرار گرفتن، در افرادی که علائم تیفوئید نداشتند، بیان می‌شوند. این داده‌ها نشان می‌دهد که تفاوت‌های عملکردی مربوط به پتانسیل redox و هومئوستاز یون در میکروبیوتای روده ممکن است بر نتایج بالینی پس از در معرض S.Typhi قرار گرفتن، اثر بگذارد.

این مطالعه با استفاده از نمونه‌های حاصل از افراد واکسینه شده در برابر تیفوئید انجام شد و سپس در معرض باکتری‌های تیفوئید قرار گرفتند. واکسن ،مفید است اما گاهی اوقات به‌ویژه در کشورهای در حال توسعه کارآمد نیست. محققان دریافتند افرادی که سطوح بالاتری از میکروب‌ها را دارند که به عنوان متانوژن شناخته می شوند حتی اگر واکسینه نشده باشند احتمال ابتلا به بیماری کم‌تری دارند.

محققان ارتباطی قوی بین ترکیب و عملکرد میکروبیوم روده و نتیجه بالینی پس از قرار گرفتن در معرض S.Typhi پیدا کردند. نتایج حاصل نشان می‌دهد در بعضی افراد ممکن است میکروبیوم روده اثر محافظتی در برابر عفونت داشته باشد. آن‌ها می‌گویند ممکن است افراد با میکروبیوم‌های مختلف واکنش متفاوتی به واکسن داشته باشند.

تب تیفوئید توسط باکتری S.Typhi ایجاد می‌شود و در هر سال حدود ۵۷۰۰ مورد در ایالات متحده رخ می‌دهد. تب تیفوئید در کشورهای در حال توسعه رایج است، به طوری‌که سالانه حدود ۲۱.۵ میلیون نفر را مبتلا می‌کند و ۲۰۰۰۰۰ نفر را می‌کشد.

متانوژن‌ها در محیطی که دارای اکسیژن بسیار زیاد است رشد می‌کنند ولی روده عمومآ کم اکسیژن است. محققان فرض می‌کنند که متانوژن‌ها ممکن است با کاهش میزان اکسیژن در روده، خطر ابتلا به تیفوئید را کاهش دهند. در آینده ممکن است خطر ابتلا به عفونت با ایجاد یک محیط خاص از میکروبیوم‌های روده کاهش یابد.

☑ لینک خبر
☑ لینک مقاله
☑ عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی
☑ عضویت در کانال زیست فن

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن