میکروبیوم روده و سخت شدن شریان

میزان تنوع باکتریهای خوبی که در دستگاه گوارش مشخص شده است با سخت شدن سرخرگها مرتبط است. امروزه میکروبیوم روده در تحقیقات پزشکی بسیار مورد بررسی است. کمبود تنوع در باکتریهای سالم در روده پیش از این با بیماریهای مختلف از جمله دیابت، چاقی و بیماریهای التهابی روده ارتباط داشته است.
در حال حاضر برای اولین بار، محققان ارتباط بین باکتری روده و سختی شریانی را پیدا کردهاند که نشان میدهد مورد هدف قرار دادن میکروبیوم از طریق رژیم غذایی، دارو و پروبیوتیکها ممکن است راهی برای کاهش خطر بیماری قلبی عروقی باشد.سخت شدن شریانها که در سنین مختلف متفاوت است به عنوان یک عامل خطر در بیماریهای قلب و عروق شناخته شده است.
محققان اطلاعات پزشکی را از یک گروه از ۶۱۷ نفر از زنهای دوقلو بررسی کردند. اندازه گیری سختی شریانی با استفاده از یک معیار استاندارد به نام سرعت موج پالس کاروتید-فمورال (PWV) همراه با دادههای مربوط به ترکیب میکروبیومها در روده زنان مورد بررسی قرار گرفت.
نتایج تجزیه و تحلیل نشان داد که در بین زنان مورد مطالعه، بین تنوع میکروبهای روده و سلامت شریانها، ارتباط قابل توجهی وجود دارد. پس از تنظیم تنوع متابولیکی و فشار خون، میزان سختی شریانی در زنان با تنوع باکتریایی کمتر در روده، بیشتر بود. این تحقیق همچنین میکروبهای خاصی را شناسایی کرد که با کاهش خطر سفتی شریان ارتباط داشتند. این میکروبها در گذشته نیز با کاهش خطر چاقی همراه بودهاند.
نتایج اولیه پیرامون مشاهدات در مورد ارتباط میکروبهای روده انسان و محصولات آنها و کاهش خطر سختی شریان میباشد. ممکن است که باکتریهای رودهای برای شناسایی خطر بیماری قلبی مورد استفاده قرار گیرند و ممکن است با رژیم غذایی یا داروها برای کاهش خطر تغییر کنند.
پیدا کردن راههایی برای افزایش تنوع میکروبهای رودهای برای سایر بیماریها مانند چاقی و دیابت نیز اهمیت بسیاری دارد. یافتهها در حال حاضر نشان میدهد که پیدا کردن مداخلههای غذایی برای بهبود باکتریهای سالم روده نیز میتواند به منظور کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی استفاده شود.
مطالعه حاضر بیان میکند که خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی که با عوامل خطر معمولی توضیح داده نمیشود در آینده میتواند با تجزیه و تحلیل سلامت میکروبیوم روده بهبود یابد. این امر میتواند بهویژه در رفع خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی در جوانان و زنان مفید باشد. میکروبیوم روده میتواند هدف مداخلات بهداشتی مبتنی بر تغذیه باشد. برای مثال، یک رژیم غذایی با فیبر بالا برای بهبود میزان و تنوع میکروبهای مفید در روده شناخته شدهاست.
☑ لینک خبر
☑ عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی
☑ عضویت در کانال زیست فن