میکروبیوم چشم؟!

✅ معمولا میکروبیوم روده همیشه خبرساز است، اما میکروبیوم چشم چطور؟ محققان موسسه ملی چشم، باکتری Corynebacterium mastitidis را از غشا ملتحمه (Conjunctiva: غشا مخاطی نازک و شفاف بین پلک و بخش جلویی صلبیه) موش جدا کردند. همچنین، آنها نشان دادند که این میکروب همزیست، نقش ایمنولوژیکی بینظیری در چشم دارد.
باکتری C. mastitidis، تولید IL-17 را در سلولهای Gamma delta T cells یا “γδ T” لایه مخاطی چشم، تحریک میکند. این پاسخ ایمنی مخصوص، از موشها در مقابل پاتوژنهای Candida albicans و Pseudomonas aeruginosa محافظت میکند.
محققان برای تعیین اینکه آیا C. mastitidis میتواند سلولهای ایمنی را فعال کند، سلول تجزیهشده این باکتری را به سلولهای دندریتیک و سلولهای γδ T اضافه کردند. نتایج نشان داد که سوسپانسیون تجزیهشده این باکتری، سلولهای γδ T را برای تولید IL-17 تحریک میکند، اما سلولهای تجزیهشده استافیلوکوکوس اورئوس (S. aureus) چنین اثری ندارد. برای بررسی اثر تحریکی C. mastitidis، به موشها آنتیبیوتیکهای چشمی دادند. مشاهده شد بیان ژنهای کلیدی در موشهایی که آنتیبیوتیک مصرف میکنند، کاهش مییابد. درنتیجه سلولهای γδ T تولیدکننده IL-17 کمتر، از سطح چشم این موشها، استخراج میشدند. جالب است که موشهای تحت درمان با آنتیبیوتیک، پپتید ضد میکروبی S100A8 موجود در اشک را تولید نمیکند.
?آنها C. albicans را وارد ملتحمه کردند و پس از ۱۵ ساعت قرنیه را جمعآوری کردند. موشهایی که C. mastitidis کمی داشتند، در هموژنیت (homogenate: بافت تجزیهشده) قرنیه، ۱۰ برابر بیشتر دارای DNA قارچ کاندیدا بودند. محققان Pseudomonas aeruginosa را در سطح چشم قرار دادند و تجمع باکتریایی (بار باکتریایی) را بعد از ۴۸ ساعت بررسی کردند؛ موشهای دارای C. mastitidis کافی، تجمع باکتریایی پایینتر و آسیب بافتی کمتری دیدند؛ بنابراین برخی از باکتریهای چشم، میتوانند برای حفاظت از عفونت قارچی ضروری باشند.
?ترجمه: زهرا توکل
☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله
☑️ عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی
☑️عضویت در کانال زیست فن