میکروبهای مهندسی شده و ایجاد رنگکنندههای طبیعی

میکروبهای مهندسی شده و ایجاد رنگکنندههای طبیعی
✅ امروزه دیدگاههای منفی نسبت به رنگکنندههای مصنوعی ایجاد شده است که باعث شده توجه عموم مردم و دانشمندان به سمت رنگهای طبیعی مثل آنتوسیانین معطوف شود. این رنگ میتواند از گیاهان و باکتریها به دست بیاید.
آنتوسیانین قرمز، ارغوانی یا آبی است که میتواند جایگزین مناسبی برای رنگ مصنوعی قرمز FD & C شماره ۴۰ باشد. رنگدانههای طبیعی میتواند از گیاهان استخراج شود اما خالصسازی آنها از گیاهان پرهزینه است در حالی که به دست آوردن آنها از باکتریهای مهندسی شده در حضور یک منبع کربن ارزان قیمت مثل گلوکز، بسیار به لحاظ اقتصادی به صرفه است. به علاوه رنگی که در باکتریها تولید میشود نیازمند خالصسازی نیست. دانشمندان ابتدا توجه خود را بر روی طراحی روشی برای تولید آنتوسیانین callistephin که حدود ۱۵ ژن در سنتز آن دخیل است متمرکز کردند. از آنجایی که امکان بیان این همه ژن برای تولید محصول واحد در یک باکتری مهیا نیست، از بیش از یک باکتری برای تقسیم کردن مسیرهای پیچیده بیوسنتتیک استفاده شد. در این مطالعه از کشت همزمان ۴ گونهی E. coli که هرکدام بخشی از مسیر بیوسنتتیک را انجام میدادند استفاده شد. در حال حاضر با کمک موجودات مهندسی شده مقدار تولیدی آنتوسیانین معادل mg/L 10 است و امیدهایی برای دستیابی به مقادیر بالاتر در حد g/L برای تولیدات صنعتی وجود دارد. در تحقیق دیگری که با کمک گونههای مهندسی شده انجام شده بود مقادیر تولید فنیلپروپانوییک اسید (ترکیباتی مثل P کوماریک و کافئیک اسید که حد واسطهای تولید آنتوسیانین بهحساب میآیند) به حد g/L رسید. این ترکیب که خود دارای خواص ضدسرطانی، ضدسمی و ضدقارچی است به تنهایی نیز دارای ارزش صنعتی است.
?ترجمه: زمزم جوادی
☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله
☑️ عضویت در زیست فن میکروبی صنعتی محیط زیست
☑️عضویت در کانال زیست فن