بیوتکنولوژی صنعتیبیوتکنولوژی محیط زیستبیوتکنولوژی میکروبیسوخت زیستی

تاثیر شگرف میکروب‌ها در آزادسازی کربن‌ دی‌ اکسید به اتمسفر

| تاثیر شگرف میکروب‌ها در آزادسازی کربن‌ دی‌ اکسید به اتمسفر

✅ در مقیاس دوره‌های زمین‌شناسی، فرسایش تاثیر به سزایی در ورود CO2 به اتمسفر داشته است. مطالعات جدید نشان می‌دهد که این نقش را میکروب‌ها در فرسایش ایفا می‌کنند.


?در طول میلیون‌ها سال، کربن طی چرخه‌ای بین خاک و اتمسفر در حال جابه‌جایی بوده است. گیاهان و بعد از آن حیوانات با مصرف گیاهان، کربن (CO2) را از جو گرفته و به صورت منابع کربنی در خود ذخیره می‌کنند. با مرگ و تجزیه گیاهان و حیوانات، کربن اتمسفری، به صورت آلی در خاک ذخیره شده و خاک سیلیکاتی، به خاک کربناتی تبدیل می‌شود. همزمان، در اثر فرسایش مقداری از کربن ذخیره‌شده در خاک، مجددا به اتمسفر برگشته و با تعادل CO2 در اتمسفر و خاک، دمای زمین کنترل می‌شود.

?اخیرا دانشمندان با مطالعه رشته کوه‌های تایوان، که سرعت فرسایش بالایی دارد، تلاش کردند مقدار کربن‌دی‌اکسید آزاد شده از صخره‌ها را مورد مطالعه قرار دهند. کربن آلی که در لیتوسفر (سنگ‌کره) وجود دارد، مشخصه ایزوتوپی (وزن ملکولی) خاصی دارد. دانشمندان با استفاده از این مشخصه و با محاسبات انرژی، نشان داده‌اند که تقریبا ۶۷% کربن آلی بستر صخره‌ای مورد مطالعه که به اتمسفر وارد می‌شود، در اثر اکسایش اتفاق افتاده است. علاوه براین، مشخصه ایزوتوپی این کربن‌ها، در اسیدهای چرب میکروب‌های موجود در صخره‌های فرسایش‌یافته، منعکس شده است. این علائم نشان می‌دهد، میکروب ها از کربن به عنوان ماده غذایی استفاده کرده و سرعت فرسایش را افزایش داده‌اند.

?براساس نرخ ریزش کوه و نرخ فرسایش در این منطقه، تخمین زده می‌شود که هر کیلومتر مربع از این منطقه، سالانه ۱/۶ تا ۶/۱۸ تن (۶.۱ to 18.6 ton/km2/yr.) کربن دی‌اکسید وارد اتمسفر می‌کند.

?ترجمه : محمدتقی گنج‌خانلو

لینک خبر
لینک مقاله
عضویت در زیست فن میکروبی صنعتی محیط زیست
عضویت در کانال زیست فن

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن