نابودی سرطان تخمدان به کمک آنتیبادی

محققان در حال توسعه یک رویکرد مبتنی بر آنتیبادی برای نابود کردن سرطان تخمدان کشنده هستند، رویکردی که میتواند برای کشتن تومورهای سینه، پروستات و دیگر تومورهای سخت نیز مناسب باشد. علیرغم درمانهای ایمنی امیدبخشی که برای سرطان تخمدان، کشندهترین بیماری زنان، به کار رفته شده است، بازهم موانعی بر سر راه اثربخشی این درمانها وجود دارد اما رویکرد دوجانبهای که توسط این محققان ایجاد شده این موانع را برطرف کرده است.
تلاشهای بسیای در زمینه ایمنیدرمانی سرطان انجام شده است، اما موفقیت این روشها به تومورهای سخت محدود میباشد. به اعتقاد محققان، این پیشرفت به آنها اجازه میدهد که به بسیاری از آنتیبادیهایی که در کلینیک ناموفق بودهاند، شانس دوباره داده و آنها را به آنتیبادیهای کارآمدی تبدیل کنند. آنها از دادههای بالینی بهطور استراتژیک برای بهبود اثربخشی درمان برعلیه سرطان تخمدان بهره میبرند.
محققان در جریان توسعه رویکرد خود، دریافتند که یک مشکل عمده بر سر راه درمانهای ایمنی سرطان تخمدان وجود دارد و آن هم این است که سلولهای ایمنی که قصد کشتن سلولهای سرطانی را دارند، نمیتوانند بهطور مؤثر به بستر تومور نفوذ کنند. یکی از مشکلات موجود محیط میکروسکوپی تومور است. این محیط بسیار هیپوکسیک و مساعد است و به ویژه در مورد سرطان تخمدان، برخی از گیرندههای غیرمعمول بزرگ یک حصار محافظتی در اطراف سلولهای تومور ایجاد میکند، بنابراین حتی اگر سلولهای ایمنی به آن برسند، بازهم با موانعی روبرو خواهند شد.
محققان این پروژه با وجود حصار محافظ اطراف تومور، در صدد یافتن راهی برای نفوذ به آن شدند. بنابراین یک آنتیبادی طراحی کردند که به یک “پیکان دو سر” شباهت دارد. این آنتیبادی با کمک یک سر به گیرندهای متصل میشود که به شدت در تومورهای تخمدان بیان میشود.
اما گرفتن آنتیبادی به تنهایی کافی نیست. آزمایشهای بالینی قبلی نیاز به آنتیبادیهایی را نشان دادند که در کشتن سلولهای سرطانی تخمدان مؤثرتر باشند. بنابراین دانشمندان به دنبال تقویت قدرت کشندگی این آنتیبادیها بودند. نتیجه اینکه، یک سر پیکان به آنچه که به عنوان “گیرنده مرگ” در سلولهای سرطانی شناخته میشود، میچسبد و به آنها پیام مرگ ارسال میکند، در حالی که سر دیگر به گیرندهای به نام FOLR1 متصل میشود، که مارکر خوبی برای نشان دادن پیشآگهی ضعیف در میان سرطانهای تخمدان است.
آزمایشات نشان میدهد آنتیبادیهای مهندسی شده این محققان در کشتن سلولهای سرطانی بیش از ۱۰۰ برابر مؤثرتر هستند. علاوه بر این، رویکرد آنها از مسائل مربوط به مسمومیت جلوگیری میکند که درمانهای آنتیبادی قبلی را با مشکل مواجه کرده بود. مسمومیت کبدی برای بسیاری از آنتیبادیها بزرگترین مشکل است، چراکه در جریان مسمومیت، آنتیبادیها از خون بیرون ریخته شده و در جایی نامناسب، انباشته میشوند. اما با ارائه یک گیرنده خوب برای آنتیبادیها در یک تومور، میتوان آنها را از کبد دور نگه داشت.
✅ لینک خبر