بیوتکنولوژی پزشکینانوبیوتکنولوژی

نانوذرات و کمک به درمان سویه‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک

✅ دانشمندان در تلاش‌اند تا روش جدیدی را برای مقابله با مقاومت‌های آنتی‌بیوتیکی بیابند. آن‌ها لایه نازکی از آنتی‌بیوتیک را بر روی نانوذره‌‌ای از جنس نقره یا سیلیکون قرار دادند. سیلیکون می‌تواند برای انسان سمی باشد اما در این روش اثر‌گذاری فقط بر روی عوامل پاتوژن است.


?تحقیقات پیشین نشان داده است شیمی‌درمانی وقتی با نانوذرات همراه می‌شود، می‌تواند موجب بهبود دارورسانی به سلول‌های سرطانی و تأثیر کمتر بر سلول‌های طبیعی شود. در این تحقیق سطح نانوذرات با داروهای شیمیایی آرایش یافته است که موجب می‌شود این ذرات مستقیماً به محل هدف خود هدایت شوند و به همین دلیل از قدرت گزینش بالایی برخوردارند. نانوذرات طراحی‌ شده دارای هسته‌ای از جنس نقره است که با لایه‌ای از سیلیکون پوشش یافته است. آنتی‌بیوتیک آمپی‌سیلین با دقت و با روش خاصی بر سطح نانوذره قرار داده شد. با استفاده از مدل‌های مولکولی قسمتی از مولکول آمپی‌سیلین که با غشا باکتری برهمکنش می‌دهد شناسایی شد و بعد از آن آرایش آنتی‌بیوتیک بر روی نانوذره با بالاترین برهمکنش با باکتری انجام شد.

برای مقایسه تأثیرگذاری نانوذرات ایجادشده از Escherichia coli که عامل مسمومیت غذایی است، استفاده شد. برخی از سویه‌ها فاقد ژن مقاومت به آنتی‌بیوتیک و برخی دارای مقاومت بودند. تمام باکتری‌های غیر مقاوم در اثر آنتی‌بیوتیک از بین رفتند ولی سویه مقاوم تنها در اثر نانو آنتی‌بیوتیک نابود شد.

این آزمایش ایمن بودن نانوذرات را مشخص کرد؛ نانو ذراتی که با آنتی‌بیوتیک پوشیده شده بودند ایمن و نانو ذرات فاقد آنتی‌بیوتیک به‌ شدت برای سلول‌های کلیه انسانی سمی بودند. تصاویر میکروسکوپی نوری نشان داد که نانوذارت پوشش یافته با آمپی‌سیلین ، نمی‌توانند با چرخه سلولی مداخله‌ای داشته باشند؛ فاز میتوز بدون هیچ‌گونه دگرگونی اتفاق می‌افتد.

بر اساس نتایج این پژوهش، می‌توان استراتژی مشابهی برای مبارزه با سایر باکتری‌های مقاوم استفاده کرد. هم‌چنین می‌توان از این شیوه برای اضافه کردن داروهای متفاوت به سطح نانوذارت بهره برد. با تمام مزایای برشمرده، نانوذرات غیرآلی هستند یعنی اینکه می‌توانند درگذر زمان در بدن انباشته شوند. هنوز دقیقاً مشخص نیست این انباشت چه تأثیراتی می‌تواند داشته باشد؛ استفاده از هسته دیگری به‌ غیر از هسته نقره یا ایجاد نانوذرات کوچک‌تر، می‌تواند ازجمله راه‌حل‌های پیشنهادی باشد. درهرحال نانوذرات با وجود داشتن این مشکلات برای درمان بیماری‌های وخیمی که گزینه دیگری برای درمان آن‌ها نیست قابل کاربرد است.

?ترجمه: زمزم جوادی

☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله
☑️ عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی
☑️عضویت در کانال زیست فن

نانوذرات و کمک به درمان سویه‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک – اخبار زیست فناوری

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن