بیماری های عفونیبیوتکنولوژی دارویی

نجات جان میلیون‌ها نفر با گرسنه نگه‌داشتن قارچ‌ها!

محققان یک رویکرد بالقوه جدید برای درمان عفونت‌های قارچی کشنده شناسایی کرده‌اند که هر ساله بیش از ۶/۱ میلیون نفر را به کام مرگ می‌کشانند. بر اساس این یافته، گرسنه نگه داشتن قارچ‌ها از مواد مغذی کلیدی و جلوگیری از رشد و گسترش آن‌ها، یک رویکرد بالقوه جدید برای درمان عفونت های قارچی کشنده است.


تیم تحقیقی موسسه تحقیقات پزشکی Westmead دریافتند که ممانعت قارچ‌ها از تولید حامل‌هایی که مواد مغذی ضروری مانند فسفات را حمل می‌کنند، موجب مرگ قارچ‌ها از گرسنگی شدید می‌شود.

علی‌رغم سطح بالای فسفات در بدن انسان، این تحقیق نشان داد که قارچ‌های آلوده در جذب آن بسیار ضعیف هستند. همین امر باعث می‌شود قارچ ها حامل‌های بیشتری تولید کنند تا فسفات بیشتری با خود بیاورند، فرآیندی که به عنوان پاسخ گرسنگی به فسفات شناخته شده است. تیم پژوهشی با بررسی بر روی موش‌ها توانستند با مسدود کردن این پاسخ و جلوگیری قارچ‌ها از تولید حامل‌های بیشتر، دریافت مواد مغذی کاهش یافته و از گسترش عفونت در آن‌ها جلوگیری به عمل آورند.

جولیان جورجیویچ، استادیار و پژوهشگر ارشد این پروژه بسیار خوشبین است که این کشف می‌تواند راه جدیدی برای توسعه داروهای ضد قارچ ایمن و موثر به بار آورد. وی توضیح داد: «نرخ مرگ و میر ناشی از عفونت‌های قارچی معادل مرگ و میر ناشی از سل و بیش از نرخ مرگ و میر به علت مالاریا است. داروهای ضد قارچی کنونی سمی بوده و به میزان اندک جذب بدن می‌شوند، لذا به طور کامل موثر نیستند. همچنین گاهی اوقات مقاومت به دارو نیز به عنوان یک مشکل جدی بروز می‌کند.»

اگر چه درمان‌های جدید به شدت نیازمند کاهش عوارض جانبی و مرگ و میر بالای بیماری‌های قارچی عفونی بوده، اما از سال ۱۹۸۶ تاکنون هیچ‌گونه داروی جدیدی به پزشکی بالینی وارد نشده است.

جورجیویچ افزود: «اگر بتوانیم در هنگام عفونت، قارچ‌ها را از جذب مواد مغذی منع کنیم، می‌توان راه درمانی جدیدی برای عفونت های قارچی یافت. این امر در بیماران با سیستم ایمنی ضعیف، مانند افراد مبتلا به HIV/AIDS یا لوسمی، و یا در گیرنده‌های پیوند عضو که نیاز به درمان سرکوب ایمنی طولانی مدت دارند، حائز اهمیت است.»

نویسنده این مقاله دکتر سوفی لو، یافته‌های خود را با استفاده از بیوانفورماتیک گسترش داد و نتیجه گرفت: «ما دریافتیم که پاسخ گرسنگی فسفات در پاتوژن‌های قارچی، عملکردش را برای انتقال مواد مغذی دیگر مانند قندها و اسیدهای آمینه نیزگسترش داده‌اند. ما همچنین متوجه شدیم که این پاسخ به این دلیل رخ می دهد که حامل های فسفات به درستی در pH بدن انسان عمل نمی‌کند.»

اثر ترکیبی جذب مواد مغذی فقیر در pH بدن انسان و گسترش پاسخ گرسنگی، به این معنی است که مسدود کردن این پاسخ می تواند کلیدی برای گرسنگه نگه داشتن قارچ ها در محدوده‌ای از مواد مغذی کلیدی و یافتن درمانی برای این عفونت‌های بالقوه کشنده باشد.

اهمیت این یافته به طور حتم می‌تواند نقطه عطفی برای شروع روند شناسایی داروهایی باشد که پاسخ گرسنگی مواد مغذی قارچی را مسدود می‌کنند. تحقیقات بر روی داروهای مورد تایید FDA مانند Foscarnet که برای درمان عفونت‌های ویروسی در بیماران پیوندی استفاده می‌شوند، نشان داده‌اند که این دارو مانع از پاسخ گرسنگی فسفات در قارچ‌ها می‌شود.

دکتر لو سرانجام بیان کرد: «هنگامی که این داروها در ترکیب با داروهای ضد قارچی تجویز شده استفاده شوند، به طور موثرتری عمل کرده و منجر به کاهش دوز درمان و عوارض جانبی بالقوه خواهد شد.»

✳️ مترجم: محمد شجاعیه

لینک مقاله

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن