کشفی جدید در مورد نحوه آسیبرسانی آلزایمر

✅آلزایمر یک بیماری زوال مغزی است که معمولا در سنین پیری گریبان افراد را میگیرد و باعث تلفات پیشروانه و چشمگیری در نورونهای مغز و همچنین سیناپسهای آنها میشود. اما نتایج یک تحقیق مشترک کانادایی-فرانسوی که در مجله Scientific Reports منتشر شده است، سعی نموده این برداشت را به چالش بکشد.
?این تحقیق که توسط تیمی به رهبری صلاح ال مستیکاوی از انستیتوی سلامت روانی داگلاس از کانادا و استفانی اوماس از دانشگاه پیر و ماری کوری فرانسه، روی بیش از ۱۷۰ بیمار که هر کدام در مراحل متفاوتی از بیماری آلزایمر قرار داشتند انجام شده، نشان میدهد که برخلاف تصور همه، در این بیماری میزان کاهش نورونها و نشانگرهای سیناپسی بسیار اندک است.
?هدکتر ال مستیکاوی، استادیار دانشگاه مکگیل اینگونه توضیح میدهد: «آنچه ما را طی مطالعه روی وضعیت هشت نشانگر نورونی و سیناپسی واقع در پیشانی بیماران شگفتزده کرد، این بود که میزان تلفات نورونی و سیناپسی مشاهدهشده، بسیار اندک بود.»
این مطالعه، برخلاف آنچه تاکنون تصور میشد، نشان میدهد که مقدار تلفات نورونها و سیناپسها در بیماری آلزایمر بسیار محدود است. ال مستیکاوی ادامه داده: «این کشف باعث ایجاد یک تغییر بنیادی در طرز تفکر ما نسبت به این بیماری میشود.»
?دانشمندان فوق همچنین تلاش کردند این تلفات اندک سیناپسها را با درجه پیشرفت آلزایمر در بیماران ربط دهند. نتایج این مطالعه نشان داد که کاهش حسگرهای زیستی سیناپسی، تأثیر زیادی را در مهارتهای شناختی مشارکتکنندگان ندارد.
این مطالعه ضمنا اشاره میکند که بیماری زوال عقل بیش از آنکه به ناپدید شدن سیناپسها از قشر مغز بیماران مربوط باشد، به دلیل یک نوع اختلال در عملکرد آنها رخ میدهد. شناسایی این اختلال میتواند به توسعه روشهای درمانی مؤثری در درمان این بیماری منجر شود.
?مداخلات درمانی در این بیماری تاکنون تنها با هدف کند کردن روند از بین رفتن سیناپسها انجام میشد. ولی ال مستیکاوی میگوید: «با توجه به نتایج این تحقیق ما چارهای جز تغییر روشهای درمانی این بیماری نداریم.»
بنا بر گزارش انجمن آلزایمر کانادا، ۵۶۴ هزار کانادایی به آلزایمر یا دیگر انواع بیماری زوال عقل، مبتلا هستند و بنابر پیشبینیها، این آمار در ۱۵ سال آینده به ۹۳۷ هزار نفر خواهد رسید.
گفتنی است در حال حاضر هیچ درمان مؤثری برای این بیماری وجود ندارد.
?ترجمه: محمدرضا دلفیه
☑ لینک خبر
☑ لینک مقاله
☑ عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی
☑عضویت در کانال زیست فن