ژاپن و نحوه برخورد با محصولات مهندسیژنتیکشده (GE)

✅ سرویس کشاورزی خارجی وزارت کشاورزی ایالاتمتحده (USDA FAS) گزارش سالانه بیوتکنولوژی کشاورزی سال ۲۰۱۷ برای ژاپن را منتشر کرد. این گزارش اظهار میکند که ژاپن همچنان بهعنوان یکی از بزرگترین واردکنندگان غذای انسان و حیوانات اهلی تولیدشده با تکنولوژیهای مدرن در دنیا به شمار میرود. ایالاتمتحده با تأمین ۷۰ درصد واردات ذرت ژاپن در سال ۲۰۱۶، همچنان اصلیترین تأمینکننده ذرت این کشور است.
?این گزارش همچنین بیان میکند که مقررات محصولات غذایی مهندسی ژنتیک شده (GE) در ژاپن، علمبنیان و شفاف است و رویدادهای جدید نیز در ظرف دوره زمانی مقرر که اغلب با برنامههای این صنعت برای عرضه به بازار مطابقت دارد، بازبینی و تایید شده است.
?از تاریخ ۱۶ اکتبر ۲۰۱۷، ۳۱۳ برنامه برای استفاده در صنایع غذایی مورد تائید قرار گرفته است. اما تعداد برنامههای تائیدشده در سه سال گذشته به دلیل پیشرفتهای حاصل از فرایند بازرسی اجراشده توسط وزارت کار، سلامت و رفاه ژاپن (MHLW) در سال ۲۰۱۵، کاهش یافته است. تاکنون ۱۷۶ برنامه برای انتشار محیطی ۹ محصول، که ۱۳۳ برنامه از آنها شامل تائیدیه برای کشت تجاری است، مورد تائید قرار گرفتهاند.
?اما تاکنون هیچگونه کشت تجاری محصولات غذایی مهندسی ژنتیک در ژاپن انجام نشده است و گل رز مهندسی ژنتیک عرضهشده توسط شرکت Suntory در سال ۲۰۰۹ همچنان تنها گیاه مهندسی ژنتیکی محسوب میشود که بهصورت تجاری در این کشور زیر کشت میرود.
?ترجمه: مریم باورساد
☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله
☑️ عضویت در زیست فن کشاورزی
☑️عضویت در کانال زیست فن