نسل جدید آئروژل ها

| قدیمیترین حشرات جهان، الهامبخش نسل جدیدی از آئروژلها
✅ گروهی از دانشمندان، یک فرم جدید از پوشش عایق بسیار کارآمد و ارزانقیمت را بر اساس بالهای آسیابک ایجاد کردهاند. آسیابک ها متعلق به راسته طیارمانندها (Odonata) هستند، این حشرات باستانی قبل از دایناسورها به وجود آمده بودند.
❇ مادهای که بهعنوان یک آئروژل شناخته میشود، متخلخلترین ماده شناختهشده برای انسان بوده که بهطورمعمول وزن آن حدود g/cm۳ ۰.۱ و از ۹۵٪ هوا تشکیلشده است. آنها دارای هدایت حرارتی مشابه پانل خلأ هستند. خواص عایقبندی و استحکام آئروژلها در برابر فرسودگی، رطوبت و سوراخ شدن، آنها را بهعنوان مواد ایده آل برای عایق سازی در ساختمانها معرفی میکند. برای ایجاد یک آئروژل قوی و متخلخل، بهعنوان یک سیلیکای مرطوب که در ساختار مشابه ژل است، مواد را با دقت خشک میکنند؛ اما تاکنون، حذف مولکولهای آب بدون فروپاشی ساختار سیلیس، یکروند طولانی، دشوار و گران داشته است و به همین علت استفاده از آئروژلها به چندین وظیفه بسیار تخصصی در صنایع فضایی محدودشده است.
❇ در حال حاضر یک گروه از کارشناسان به رهبری دانشگاه نیوکاسل انگلستان موفق شدهاند از روشی که آسیابک بال خود را بعد از پوست اندازی خشک میکند، برای تولید آئروژل تقلید کنند.
❇ نویسنده اصلی، دکتر Xiao Han، گفت: درست مانند بالهای آسیابک، مواد آئروژل از لایههای نازک سیلیس تشکیلشدهاند که این بدان معنی است که بهجای خشککردن سیلیس تحت دما و فشار بالا، میتوان از بیکربنات سدیم استفاده کرد تا مولکولهای آب را منفجر کند و گاز دیاکسیدکربن را در منافذ نگهدارد. درواقع با افزودن حلالهای بیکربنات به ژل سیلیکا و استفاده از یک فرایند شیمیایی ابتکاری، CO۲ در ساختار ظریف به دام افتاده است و از فروپاشی آئروژل جلوگیری میشود. گام بعدی این است که این فرآیند را برای تولید پانلهای عایق سازی که میتواند در خانه و ساختمانها برای کمک به کاهش مصرف انرژی استفاده شود، افزایش دهیم. تکنیک جدید هزینه تولید آئروژل را ۹۶ درصد کاهش میدهد.
❇ دکتر Lidija Šiller، دانشمند نانو در دانشگاه نیوکاسل، هم چنین توضیح میدهد: پتانسیل این کشف ازلحاظ کاهش مصرف انرژی و درنتیجه کاهش هزینههای انرژی واقعاً هیجانانگیز است؛ اما تاکنون آئروژلها برای اکثریت ما در دسترس نبوده اند، زیرا بسیار گران هستند. تحقیقات ما یکقدم بهسوی در دسترس قرار گرفتن آنها بهطور گسترده است.
? ترجمه: الهام بیابانگرد
☑ لینک خبر
☑ لینک مقاله
☑ عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی
☑ عضویت در کانال زیست فن