نظارت بر گیاهان تغییر ژنتیکی

✅ گرگ جاف، در سخنرانی هفتمین کنفرانس سالیانه زیست فناوری مرکز بیوتکنولوژی کارولینای شمالی؛ کار خود را به عنوان مدیر بخش زیست فناوری مرکز علمی در حوزه عمومی (CSPI)، این گونه توصیف کرد که ما را پلیس غذا نامیده اند.
?بر خلاف بسیاری از سخنرانان حاضر در مراسم، جاف گفت که تصمیم دولت ایالات متحده برای عدم نظارت بر تعدادی از محصولات تولید شده از طریق ویرایش ژن، سوال بر انگیز است. موضع فعلی دولت این است که محصولاتی که از طریق ویرایش ژن و بدون وارد شدن ماده ژنتیکی به ژنوم گیاهی تولید میشوند، مانند قارچهایی که از طریق فناوری CRISPR قهوه ای نمیشوند، نیازی به نظارت و تنظیم ندارند.
?اما، جاف اشاره کرد که دولت سخنی از امنیت به میان نیاورده است. اینکه آنها گفته اند که اختیار نظارت و تنظیم ندارند، یک تصمیم مبتنی بر علم نبوده است. اگر گیاه تغییر یافته از نظر ژنتیکی به اندازه کافی برای ثبت، جدید است، آیا تناقضی در طبیعی نامیدن آن وجود دارد؟ مقررات لزوما مشکل ساز نیستند چرا که می توانند انواع مختلفی داشته باشند. شاید فقط به اطلاع رسانی در مورد تغییر ژن نیاز باشد. نظارت باید با استناد به علم و بررسی احتمال ضرر و زیان باشد.
?تغییر در یک نوکلئوتید، که با تکنولوژی CRISPR به آسانی قابل انجام است، خطرناک به نظر نمیرسد. اما تغییر ۲۵، ۳۰ یا ۶۰ ژن میتواند یک اثر تجمعی که نیاز به بررسی دارد، داشته باشد. جاف گفت: “ما به برخی تعاریف و هماهنگیهای استاندارد نیاز داریم.اگر محصولات تغییر یافته از نظر ژنتیکی تحت نظارت ایالات متحده قرار نگیرند ولی چین این کار را انجام دهد، چه اتفاقی خواهد افتاد؟”
?برای مصرف کنندگان فقط ایمنی اهمیت دارد اما سوال این است که “چه کسی آن را تضمین میکند؟” وی عنوان کرد: “ما به نوعی سیستم اطلاع رسانی یا یک ثبت ملی برای محصولات تجاری تغییر یافته از نظر ژنتیکی نیاز داریم. اطلاعات باید در دسترس مصرف کنندگان قرار داشته باشد. زنجیره غذایی باید از استفاده یا فروش محصولات مطلع باشد.
?ترجمه: نوروزی
☑️لینک خبر