ایمونولوژیبیوتکنولوژی پزشکی

نقش سیستم ایمنی در چشم

پزشکان با تجویز داروهایی خاص، سیستم ایمنی بیمارانی که عضوی دریافت کرده‌اند را سرکوب می‌کنند، اما معمولاً این تجویز به‌دنبال دریافت بافت چشم صورت نمی‌گیرد. بعضی از قسمت‌های بدن تماس مستقیم با عروق ندارند لذا قادر به دریافت سلول‌های ایمنی نیستند، بعضی از بخش‌های چشم مانند عدسی نیز ازجمله این قسمت‌هاست. باور براین است که سلول‌های ایمنی قادر به رسیدن به این قسمت‌ها نیستند؛ اما مطالعه جدید نشان می‌دهد که این باور غلط است. یافته‌های این مطالعه باور ما از ترمیم زخم در چشم و تغییرات بینایی طی آب‌مروارید را تغییر می‌دهد.


?محققان این مطالعه درحال بررسی مدل موشی بودند که به‌گونه‌ای مهندسی شده‌بود که تولید پروتئین ساختاری تحت عنوان N-cadherin در آن‌ها متوقف شده‌بود.آن‌ها علاوه‌بر این‌که دریافتند این پروتئین برای شکل‌گیری ساختار عدسی الزامی است، مشاهده کردند عدسی‌هایی که فاقد N-cadherin هستند، شروع به جذب سلول‌های ایمنی کردند تا آسیب به‌وجود آمده را ترمیم کنند.

?به‌نظر می‌رسد سلول‌های ایمنی ازطریق شبکه لیگامنی به عدسی دسترسی پیدا می‌کنند. این شبکه، عدسی را معلق نگه می‌دارد و آن را به بافت ماهیچه‌ای اطراف آن تحت عنوان ماهیچه‌های مژکی متصل می‌کند. این ساختار ماهیچه‌ای به سبب عروق خونی که دارد، غنی از سلول‌های ایمنی است. نقش اصلی ماهیچه مژکی، کنترل حالت عدسی و کمک به دید بهتر داشتن است.

?یکی از محققان اظهار داشت:« دانستن این مطلب که عدسی چشم‌ها تحت حمایت سیستم ایمنی است و قادر به پاسخ‌گویی به آن است، نحوه رفتار ما با بیماری‌های بعدی را تغییر می‌دهد. سیستم ایمنی در بسیاری از این بیماری‌ها نقش کلیدی ایفا می‌کند. در گام بعد باید به بررسی نقش سیستم ایمنی در آسیب‌های عدسی که طی آب مروارید و سایر بیماری‌ها رخ می‌دهد پرداخته شود».

?مترجم: فرزانه صائبی راد

☑️لینک خبر

☑️لینک مقاله

☑️عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی

☑️عضویت در کانال زیست فن

نقش سیستم ایمنی در چشم – اخبار زیست فناوری

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن