نقش سیستم ایمنی مادر بر شکلگیری مغز جنین

✅در مطالعه ای که در ژورنال JNeurosci به چاپ رسیدهاست، دانشمندان به بررسی ارتباط بین شرایط سیستم ایمنی مادر و شکلگیری ارتباطات مغزی درطی بارداری پرداخته اند. این مطالعه بر این نکته تأکید میکند که سلامتی مادر بر روی میزان آسیبپذیری کودک به بیماری های روانی در مراحل بالاتر زندگی تأثیرگذار است.
?دکتر Bradly Peterson و سایر همکارانش، مادران جوان ۱۴ تا۱۹ سال و اولین فرزند آنها را مورد مطالعه قرار دادند تا وجود و یا عدم وجود ارتباط بین دو پروتئین رها شده توسط سیستم ایمنی طی سه ماهه سوم بارداری و تکامل جنینهایی که شبکههای مغزی آنها با بیماریهایی نظیر اوتیسم، اسکیزوفرنی و اختلال توجه / بیشفعالی درگیرهستند را مورد بررسی قراردهند.
?محققان بین سطوح بالاتر این پروتئینها با ارتباطات بیشتر در نواحی مغزی و همچنین توانایی شناختی بهتر در۱۴ماهگی ارتباط معناداری پیداکردهاند. فعال شدن سیستم ایمنی مادر همچنین با ضربان قلب پایینتر جنین در انتهای دورهی بارداری نیز مرتبط است که میتواند نشاندهندهی تکامل تأخیری سیستم عصبی اتونوم باشد. این نتایج حاکی از آن هستندکه هفتههای انتهایی بارداری تأثیر مهمی بر تکامل مغز جنینی دارند.
?مترجم: مونا تقی زاده
☑عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی