نقش مهم ویتامین D در زنان باردار مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک

✅ویتامین D ممکن است در کمک به برخی زنان که به دنبال درمانی برای ناباروری مرتبط با سندروم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) هستند، نقش مهمی ایفا کند.
?سندروم PCOS، یک اختلال هورمونی است که ۵ تا ۱۰ % از زنان در سنین باروری را تحت تاثیر قرار میدهد. عدم درمان اختلال تخمدان چپ در طولانی مدت میتواند منجر به عوارضی از قبیل دیابت نوع ۲، افزایش کلسترول و ناباروری به دلیل عدم تخمک گذاری گردد. نتایج مطالعه محققان دانشگاه پنسیلوانیا نشان داد زنانی که دچار کمبود ویتامین D بودند زمانیکه درمانهای باروری را آغاز کردند ۴۰%کمتر احتمال رسیدن به یک باروری را داشتند.
?دکتر Butts استاد دانشگاه پنسیلوانیا اظهار داشت: ” ویتامین D همواره به دلیل تأثیری که در جذب کلسیم و یکپارچگی استخوانها داشته حائز اهمیت بودهاست. اما در چند سال گذشته تحقیقات زیادی در مورد اینکه چگونه سایر فرایندهای بیولوژیکی مانند باروری تحت تأثیر کمبود این ماده مغذی حیاتی قرار میگیرند انجام شدهاست. موضوع مطالعه ما، درباره ارتباط بین کمبود ویتامین D و کاهش تخمک گذاری در پاسخ به داروهای باروری و کاهش احتمال رسیدن به یک بارداری که حاصل آن تولد یک نوزاد زنده است، میباشد و نتایج نشان میدهد ویتامین D در باروری زنان مبتلا PCOS نقش قابل توجهی دارد”.
?در این مطالعه Butts و همکارانش نتایج دو آزمایش بالینی در مقیاس وسیع(PCOS II، AMIGOS) را با هم مقایسه کردند تا اثربخشی داروهای باروری بر روی بهبود میزان بارداری، به ترتیب در زنان مبتلا به PCOS و ناباروری با علت نامعلوم را بررسی کنند. داده ها از بیش از ۱۰۰۰ شرکتکننده نشان داد که صرف نظر از شاخص توده بدنی، نژاد، نشانگرهای عملکرد متابولیک یا درمان باروری، کمبود ویتامین Dدرصورتیکه علت اصلی ناباروری PCOS باشد، با کاهش احتمالی باردار شدن این زنان و تولد نوزاد، مرتبط بود. نویسندگان یادآور میشوند که شاید مهمترین نکته این است که کمبود ویتامین D تنها بر روی زنان مبتلا به PCOS اثر میگذارد.
?این محققان اظهار داشتند ارتباط مهمی بین سطوح پایین ویتامین D و احتمال تولد یک نوزاد، شناسایی شدهاست که به نظر میرسد با توجه به علت ناباروری متغیر باشد.
?مترجم: مژگان براتزاده
☑️عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی